Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Oja semipermanentă – o manichiură/pedichiură cu prindere de lungă durată!

Oja semipermanentă – o manichiură/pedichiură cu prindere de lungă durată!

oja semipermanenta

De ce este oja semipermanentă mai mult decât un lac clasic? Durată și rezistență! Oja semipermanentă arată ca o sticlă de lac standard, cu excepția faptului că este opacă, astfel încât lumina să nu o degradeze. Există câteva sute de culori, există ceva pentru toată lumea.

Oferă avantaje reale în ceea ce privește rezistența la impact și timp, deoarece poate rezista de până la 7 ori mai mult decât lacul convențional. Nu este nevoie să îți începi din nou manichiura/pedichiura după 3 zile!

Noțiuni de bază ușoare: cum funcționează?

Acest tip de lac nu este folosit la fel ca așa-numitele lacuri clasice sau „efemere”. Ai nevoie de echipamente specifice, dar și de o metodă specială. Iată tot ce trebuie să știi pentru a-ți face manichiura/pedichiura acasă! Un tutorial complet.

Dacă durează mai mult decât un lac clasic, necesită în schimb ceva mai mult timp pentru aplicare, 3 straturi minime și de 3 ori catalizare, de unde utilizarea unei lămpi UV sau LED.

În funcție de lampă, timpul de uscare este diferit, două minute de catalizare la fiecare pas dacă utilizezi o lampă UV, doar 30 de secunde la fiecare pas dacă utilizezi o lampă LED.

Cum să îmbraci și să aplici lacul?

  • Trebuie să începi cu pregătirea unghiei prin aplicarea unui strat de bază pentru a trece apoi sub lampă.
  • După ce ai catalizat substratul protector al fiecărui deget, este posibil să îți colorezi unghia, din nou este nevoie de o catalizare pentru a fixa culoarea.
  • Finalizează cu stratul superior și catalizarea pentru a proteja culoarea și a o face să strălucească.

Cum să elimini cu ușurință lacul semipermanent: îndepărtează în 3 pași

După două sau trei săptămâni, lacul nu va fi ciobit, dar creșterea neatractivă a unghiei va însemna că va trebui să îți îndepărtezi lacul. Ca măsură de precauție, poți face și o scurtă pauză între două manichiuri. Pentru a îndepărta oja semipermanentă de la Rosalind, urmează pașii de îndepărtare, trei pași cheie: lustruiește, desprinde, îndepărtează.

Ce nu trebuie făcut pentru a îți îndepărta lacul semipermanent

Dacă aplicarea este identică cu o manichiură cu o aplicație clasică de lac, îndepărtarea este într-adevăr foarte diferită, este posibil să freci, nimic nu se va șterge. Problema cu acest produs este că arată atât de mult ca un lac clasic, încât tinzi repede să îl tratezi ca atare, dar trebuie să ții cont că, în ciuda faptului că are aspectul de ojă clasică, nu este.

Să știi că zgârierea, tragerea, ridicarea sunt inutile și că îți vei deteriora unghiile făcând acest lucru. Funcția principală a acestei oje semipermanente este să dureze cât mai mult posibil, astfel încât să nu scapi de ea atât de ușor.

Nu pune degetele direct într-o baie de acetonă, degetele tale nu au lac, deci nu este nevoie să le înmoi în acetonă. De asemenea, nu folosi un bol de plastic pentru îndepartarea manichiurii semipermanente care se poate topi din cauza acetonei care îl va ataca, pe lângă faptul că nu sunt făcute pentru asta.

Verifică întotdeauna dacă bumbacul este înmuiat corect, la căldură mare,  solvenții cu acetonă se evaporă rapid, deci e posibil să fie necesar să adăugi mai multe.

 

Sursă: Agenția SeoPower

Sursă foto: Freepik.com

Comments

comments

Lasă un răspuns