Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Pacaleste imperfectiunile prin machiaj

Pacaleste imperfectiunile prin machiaj

Desi unele trasaturi deosebite ale fizionomiei tale sunt privite cu admiratie de ceilalti, nimeni nu te poate convinge sa accepti aceste „imperfectiuni” ale chipului tau.

Incerci, de cele mai multe ori, sa le ascunzi dar, daca nu manuiesti cat trebuie trusa de machiaj, poti cadea in cealalta extrema: sa scoti si mai mult in evidenta formele pe care vrei sa le estompezi.

Ce produse folosesti pentru corectii: un fond de ten cu doua tonuri mai inchis decat nuanta ta, fard de obraz compact in nuante de maro sau pudra mai inchisa decat tonul tenului tau. Si un set de fond de ten, fard si pudra cu doua tonuri mai deschise decat nuanta ta.

Dar orice-ai folosi, ai grija sa estompezi foarte bine produsele de corectare, astfel incat sa nu fie evidente contururile zonelor corectate.

Iata care sunt miscarile indicate pentru „corectarea” mai multor tipuri de neregularitati:

Fruntea:

 • Lata – se ingusteaza daca intuneci partile laterale, iar zona centrala este lasata in tonul ei natural.
 • Lata si inalta – la miscarea de mai sus adaugi si estomparea partii superioare a fruntii. Ai grija la zona unde incepe parul: aici stratul de produs corector trebuie foarte bine intrepatruns. Fruntea care este doar inalta se „scurteaza” doar prin aplicarea corectorului in zona superioara.
 • Ingusta – foloseste un fond de ten sau pudra mai deschise decat tonul tau natural, ca sa dai impresia de spatiu.
 • Bombata – se corecteaza vizual daca aplici un fard mai inchis la culoare in centru.
 • Adancita – se poate scoate in relief daca folosesti deasupra sprancenelor si in centru un fard sau fond de ten iluminator.

Nasul:

 • Turtit sau lat – se estompeaza prin umbrirea partilor laterale, plus o alta miscare importanta: traseaza cu o pensula o dunga mai deschisa pe linia mediana a nasului. Poti folosi un fond de ten iluminator sau un fard deschis.
 • Lung – aplica o „pata” de fond de ten si fard mai inchisa pe varful nasului si la radacina lui. Daca simti ca machiajul nu te ajuta prea mult la schimbarea fizionomiei tale, iti recomandam sa-ti faci breton.

Mic – intotdeauna vei folosi produse de machiaj mai deschise la culoare decat tenul tau pentru a mari orice suprafata. Si aici vei proceda la fel: partile laterale si cea mediana a nasului vor fi acoperite cu un fond de ten/fard de obraz mai deschis la culoare. Iar sprancenele ar trebui pensate mai subtire si mai departat.

 • Inalt – se micsoreaza prin aplicarea unui corector mai inchis pe „creasta” lui. Ai grija sa estompezi bine produsul corector in lateral, pe aripile nasului.

 

Maxilarul:

 • Patrat – traseaza o dunga de culoare mai inchisa de la lobul urechii spre mijlocul obrazului. Intinde linia in jos, catre maxilar.
 • Proeminent – foloseste numai fard mai inchis pe toata suprafata maxilarului, ca sa-l „ascunzi”. Evita cu orice chip fardurile sau pudrele mai deschise!

Obrajii:

 • Rotunzi – cheia pentru alungirea si „subtierea” lor este litera „V” culcata (ca semnul de „mai mic” de la matermatica). Sub aceasta forma aplici o nuanta de fard mai inchisa, de la tample, pe sub pometi si pana sub lobul urechilor. Intrepatrunde bine aceasta linie cu nuantele mai deschise din restul machiajului.
 • Adanciti – o linie de fard mai luminos aplicata orizontal sub pometi te scapa de aceasta imperfectiune a fizionomiei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns