Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Pașaportul frumuseții: ce iei în bagajul de mână

Pașaportul frumuseții: ce iei în bagajul de mână

Când pleci în vacanță cu avionul, e ușor de făcut check-in de acasă sau din aeroport, care durează doar câteva minute. Te-ai gândit vreodată și frumusețea are nevoie de unul?

Bagajul de mână poate adăposti o mică trusă de îngrijire. Variantele produselor de călătorie se pot încadra în cei 100 ml acceptați la vamă. Sala de așteptare sau chiar avionul se pot transforma în cabinete de frumusețe improvizate. Presiunea, statul pe scaun timp îndelungat și aerul rece din timpul zborului aduc disconfort și ne afectează aspectul. Mici exerciții și câteva gesturi de îngrijire care pot fi trecute ușor cu vederea de către ceilalți călători îți vor menține confortul, iar la aterizare chipul tău nu va trăda oboseala zborului, ci, dimpotrivă, vei avea un aspect plin de prospețime.

Stretching înainte de decolare

Oricare ar fi durata zborului, un lucru e sigur: va trebui să stai pe scaun o perioadă lungă. Exercițiile de întindere te vor ajuta să faci față mai bine zborului și să ajungi la destinație fără cunoscutele durerile pricinuite de poziția rigidă. Înainte de îmbarcare, fă un pic de stretching. Așezată pe scaun, ridică picioarele paralel cu podeaua, întinde degetele de la picioare și menține poziția 20 de secunde, apoi rotește gleznele într-un sens de zece ori, iar în celălalt, de încă zece ori. Întinde coloana în zona cervicală: pune mâinile la ceafă și fă presiune aducând bărbia spre stern. Repetă de trei ori. Aceste două exerciții vor reduce umflarea picioarelor și durerile de spate.

Coafură la bord

Dacă la aterizare vrei să arăți ca o vedetă de cinema, poți să alegi coafura pe timpul zborului. Umezește puțin părul sau aplică puțină spumă, apoi învârtește câteva șuvițe pe deget și prinde-le cu agrafe. Poți strânge și tot părul, înfășurat într-un elastic. La destinație, vei avea niște bucle superbe. Desfaci agrafele și perii părul cu capul în jos.

Exerciții faciale

Mestecă gumă. Te ajută să-ți destupi urechile după decolare, îți reduce anxietatea de zbor, dar este și un aliat al frumuseții tale. Mișcarea continuă a maxilarului stimulează mușchii faciali, ceea ce înseamnă un veritabil exercițiu pentru piele, menținându-i tonusul. În plus, ține loc de periuță de dinți după servirea gustării.

Mâini fine

Te plictisești în timpul zborului? Poți să ai grijă de unghiile tale. Desigur, asta nu înseamnă că vei scoate foarfeca și pila. E de ajuns o cremă de mâini pe care so aplici inclusiv pe unghii, insistând și asupra cuticulelor. O porție de hidratare nu strică niciodată, cu atât mai mult când ești în avion, într-un nor de radiații (sursă de radicali liberi) și aer rece, extrem de uscat. Mâinile vor fi fine, iar pielițele din jurul unghiilor – invizibile.

Privire odihnită

Oricât de scurt ar fi zborul, stresul acestei călătorii își pune amprenta pe chip și mai ales pe ochi. Zona delicată din jurul lor este afectată de uscăciunea aerului, iar după un zbor lung pot apărea cearcăne intense. Soluția cea mai rapidă și eficientă este să aplici două șervețele umede sub ochi, fără afectezi machiajul. Dacă nu ești fardată, poți să le aplici direct pe ochi, iar pentru a evita atenția curioșilor, pune-ți și niște „ochelari pentru somn“ care să acopere șervețelele.

Picioare suple

Pentru că picioarele sunt destul de afectate în timpul zborului, e bine să alegi încălțăminte comodă, cu talpă joasă sau toc de 2-3 centimetri. Imobilitatea prelungită reduce fluxul de sânge la nivelul picioarelor cu 30%, se adaugă presiunea scăzută din avion, iar circulația sangvină este încetinită, ceea ce explică de ce anume picioarele și gleznele încep să se umfle. Pentru a preveni această tulburare, care poate duce chiar și la apariția trombozei, consumă fructe de pădure, care sunt bogate în bioflavonoide, ce protejează pereții venelor și capilarelor, combătând astfel insuficiența venoasă. Hidratarea este una dintre soluții. Bea multă apă și sucuri naturale. Când ajungi la destinație, fă un duș rece picioarelor și apoi masează-le cu o cremă hidratantă!

Zâmbet de 100 de carate

Buzele au și ele de suferit în timpul călătoriei cu avionul. Deshidratarea fiind principala cauză a disconfortului. Alege un ruj cu particule sclipitoare, dar și intens hidratant. Acestea au, în general, formule asemănătoare cu ale balsamurilor, ce lasă buze catifelate și de o culoare seducătoare și cu aspect extrem de prețios. Se aplică ușor, nu ai nevoie de precizie, pentru buze ca o bijuterie.

Citește și:

Reparaţii la minut pentru păr și trup

Miturile pielii sensibile

15 produse pe care trebuie să le ai

Articol preluat din ediția de septembrie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns