Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Pasi elementari in machiajul profesionist

Pasi elementari in machiajul profesionist

 

Make-up artistul MONICA SUBTIRICA iti reaminteste pasii elementari pentru un machiaj ca la carte:

1. Pregatirea tenului. Demachiere cu lapte demachiant + lotiune tonica + crema de protectie.

2. Fondul de ten. Aplica pe frunte, nas, obraji si barbie o cantitate mica de fond de ten si tamponeza cu degetele pana la uniformizarea completa. Intinde fondul de ten si pe pleoape si buze.

  • TRUC 1: Pentru un aspect cat mai natural, indeparteaza excesul de fond de ten cu un buretel umed.
  • TRUC 2: In cazul in care fondul de ten nu a acoperit toate imperfectiunile, poti aplica cu degetul, prin tamponare, putin corector.

3. Pudra. Iti recomand pudra translucida, aceasta avand rolul de a fixa machiajul fara sa il incarce. Aplicarea corecta a pudrei se face cu o pensula speciala pentru pudra.

 

4. Fardul de pleoape. Plecand de la linia genelor, aplica fardul de pleoape in culoare deschisa pe toata pleoapa mobila, apoi in coltul extern al ochiului aplica o nuanta mai inchisa de fard. Cu o pensula moale, amesteca cele doua nuante dinspre coltul extern al ochiului catre cel intern.

  • TRUC 1: Recomand ca amestecarea culorilor sa se faca in sensul acelor de ceasornic.
  • TRUC 2: In cazul in care culorile pe care le-ai folosit sunt prea sidefate, poti folosi putina pudra translucida ca sa estompezi sideful.

5. Rimelul. Alege rimelul in functie de culoarea genelor tale: daca sunt blonde sau roscate, opteaza pentru un rimel maro. Recomand ca aplicarea sa se faca numai pe genele superioare, iar la baza genelor inferioare sa aplici cu o pensula plata si subtire un fard de culoarea maro inchis intr-o linie foarte fina. Sau poti aplica rimelul numai la baza genelor inferioare, nu pe toata lungimea lor.

  • TRUC: Aplica rimelul in zig-zag, ca sa eviti lipirea genelor.

6. Fardul de obraz. Aplicarea se va face pe pometi, nu foarte aproape de nas, ci doar pana in dreptul irisului; de la linia parului pana la nivelul narilor.

7. Rujul sau luciul de buze. Contureaza buzele cu un creion intr-o nuanta apropiata rujului, trasand conturul de la coltul extern al buzei spre interior. Estompeaza apoi conturul cu un betisor igienic si aplica rujul/ lipgloss-ul cu o pensula, incepand din centru spre exterior.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns