Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Pedichiura clasa A

Pedichiura clasa A

 

Plăcere sau obligaţie? Există un strop de adevăr în ambele. Imediat după o pedichiură ca la carte, îţi simţi picioarele uşoare şi întregul corp revigorat şi relaxat. Călcâiele fine, unghiile frumos tăiate, pilite şi lăcuite creează o imagine elegantă, îngrijită, delicată şi încântătoare. Iată doar câteva motive pentru care ar trebui să te mobilizezi şi să-ţi tratezi regeşte picioarele în fiecare săptămână!

Eliberează tensiunea!

Papucii fără toc par comozi, dar pentru tălpi sunt o adevărată provocare. Sandalele cu talp` dur` sunt şi ele o sursă de tensiune pentru picioare. Un masaj se impune.
Ritual zilnic: spală picioarele cu apă călduţă şi săpun solid. (săpunind pielea, faci un micromasaj), apoi clăteşte şi aplică o cremă răcoritoare şi maseaz-o încet, cu mişcări profunde, pe gambe şi tălpi. Pune pe podea o minge de tenis şi ruleaz-o sub talpă câteva minute. În scurt timp, tensiunea se elimină şi vei simţi picioarele uşoare.
O dată pe săptămână: fă o baie de picioare în care adaugă un cub efervescent cu aromă răcoritoare sau o cană de ceai verde. Antioxidanţii vor ajuta la eliminarea tensiunii, iar principiile astringente vor inhiba transpiraţia.
  • Despre sprancene: tot ce vroiai sa stii

Hidratare şi tonus

Pe lângă diminuarea tensiunii şi senzaţiei de greutate din picioare, masajul aduce hidratare, o piele fină şi un aspect delicat. Pentru igiena zilnică, foloseşte un săpun cu pH neutru, iar pentru a preveni deshidratarea, freacă-ţi tălpile cu o pilă sau foloseşte o piatră ponce când sunt încă umede. Pentru că pielea are tendinţa să se îngroaşe, această operaţiune trebuie făcută zilnic. Masează tălpile cu ulei, eventual mentolat. Insistă pe fiecare deget în parte, asigurând un aspect impecabil cuticulelor. Fă acest masaj cel puţin la câteva zile!

Lăcuire profesionistă

Oricât de profesională şi scumpă ar fi oja, dacă are o culoare închisă, pătează unghia. Iată care sunt regulile de aur ale aplicării lacului:

  • Degresează unghia înainte s-o dai cu ojă – nu cu spirt, pentru că acesta nu îndepărtează toată grăsimea. Foloseşte soluţii degresante speciale sau, în lipsa lor, spală unghiile cu apă şi săpun.
  • Aplică un strat de bază incolor care să protejeze unghia. Există astfel de lacuri, cu sau fără tratament.
  • Aplică un strat de ojă colorată, lăsând 1 mm liber în jurul marginilor, ca unghia să poată respira.
  • Mai aplică un strat şi aşteaptă 1-2 minute să se usuce.
  • La final, aplică un strat de „top coat“, un lac cu o formulă ce dă rezistenţă şi grăbeşte uscarea unghiilor.

Citeste si: Exfoliere din cap pana-n picioare

 

Comments

comments

Lasă un răspuns