Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Pensulele de machiaj – ce faci cu fiecare dintre ele?

Pensulele de machiaj – ce faci cu fiecare dintre ele?

Pensulele de machiaj  – Uneori, aplicarea fardurilor pare un câmp minat, iar pensulele cu forme și texturi surprinzătoare te pot descuraja. Învață să le folosești și simplifică-ți misiunea.

Te uiți în raftul magazinelor de cosmetice și vezi o grămadă de pensule de care nu ai habar la ce folosesc și totuși ele au o destinație sigură din moment ce au fost create. Am ales patru dintre pensulele de machiaj, mai ciudate, fără de care poți trăi liniștită, dar cu care îți poți aplica machiajul ușor și rapid ca un profesionist. După ce vei afla câteva lucruri despre ele îți vei da seama că fac lucruri minunate.

Cum folosesti fiecare din cele mai cunoscute dintre pensulele de machiaj

Pensula evantai

Conturingul și iluminatoarele au căpătat din ce în ce mai mult teren. Această pensulă în formă de evantai, mai fină decât o coadă de veveriță, este ideală pentru a defini ușor linia obrajilor și pentru a ilumina zone mici de pe față. Perii sunt sintetici și din acest motiv poate fi folosită atât pentru fardurile pulbere, cât și pentru cele cremoase. Însă mai poate fi folosită în câteva moduri. Când este perfect curată, este ideală pentru a îndepărta surplusul de fard sau particulele de fard colorat care pică pe pomeți în timpul machiajului ochilor. Ba chiar poate fi pusă ca scut, sub ochi, când folosești farduri închise care pot compromite restul machiajului. Și pentru micile corecturi din timpul zilei poate fi utilă, aplicând un strat fin de pudră pe coama nasului și pe bărbie.

Pensula oblică

Perii sunt subțiri și fermi, iar pensula are o tăietură oblică, perfectă pentru a crea linii precise. Este ideală pentru conturarea sprâncenelor, a ochilor și buzelor. O poți folosi și pentru aplicarea tușului și realizarea cozilor. Este și unealta perfectă pentru a crea un efect de ombre pe buze.

Pensulă pentru farduri cremoase

Are două lungimi de peri, în culori diferite, așa că e ușor să o recunoști la orice brand. Cei scurți sunt pentru aplicarea fondului de ten sau a fardurilor de obraz cremoase și cei lungi pentru uniformizare. Folosește mișcări circulare pentru a obține o bază uniformă, naturală, ce poate fi confundată cu propria ta piele.

Pensulă pentru ochi

Deși suntem mai obișnuite cu aplicatorul cu burețel, această pensulă este perfectă pentru aplicarea generoasă a fardului de pleoape pe suprafețe mari rapid și ușor, dar și pentru realizarea umbrelor în machiajul smokey eyes.

Citește și:

Articol preluat din ediția de septembrie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns