Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Piele mai tanara la 40+

Piele mai tanara la 40+

 

După ce ai ajuns la 40 de ani, de fiecare dată când te uiţi în oglindă te întrebi de unde au apărut acele cute şi riduri pe faţa ta. Parcă acum un an nu erau.

Dar, în loc să te întrebi şi să nu faci nimic, mai bine iei măsuri pentru că aceste riduri să nu se accentueze şi mai mult.

Mai jos sunt 10 moduri de a-ţi îmbunătăţi aspectul pielii.

Dormi mai mult.

Nu se numeşte degeaba somn de frumuseţe! În timp ce dormi, corpul tău are timp să refacă nivelele de hidratare ale pielii. Dacă dormi cel puţin 7 ore vei fi mai odihnită şi vei preveni apariţia cearcănelor dar şi a ridurilor.

Demachiază-te.

Uneori eşti mult prea obosită pentru a te demachia. Dar e important să-ţi cureţi faţa şi să laşi porii să respire. Dacă eşti mămică şi chiar nu ai timp, am o soluţie pentru tine. Când copilul tău se spală pe dinţi înainte de culcare, cât stai lângă el, te poţi demachia.

Hidratează pielea.

Dacă ştii ce tip de ten ai va fi uşor să îţi alegi o cremă potrivită. Nu uita să dai cu cremă şi pe gât(este uitat de cele mai multe ori). O piele hidratată va avea un aspect catifelat şi tânăr.

Protejează-te de soare.

Ştim evident de efectele negative ale soarelui. De aceea dermatologii ne recomandă o protecţie  SPF indifferent de anotimp, dar mai ales pe timp de vară.

Răsfaţă-ţi faţa.

Dacă ai timp şi posibilitate financiară, mergi la un cabinet cosmetic pentru un tratament. După un asfetl de răsfăţ, pielea ta va fi mai fină şi va avea o strălucire sănătoasă pentru mai multe zile.

Exfoliază.

Îndepărtează celulele moarte şi pielea ta îşi va schimba spectul. Alege cu atenţie exfoliantul.

Mănâncă corect şi bea apă.

Dacă mănânci multe fructe şi legume şi dacă bei multă apă, pielea ta va avea un aspect sănătos. Evită să bei alcool pentru că deshidratează puternic.

Transpiră puţin.

Puţin sport nu a stricat nimănui. Prin exerciţii fizice îţi îmbunătăţeşti circulaţia sângelui şi măreşti oxigenarea celulelor pielii.

Mergi la dermatolog.

Dacă ai problem ce ar trebui tratate de către un profesionist, mergi anual, sau poate chiar mai des, la dermatolog. Un expert nu poate decât să îţi dea tratamentul cel mai potrivit tipului tău de ten.

Tu ce faci pentru a avea o piele tânăra?

Comments

comments

Lasă un răspuns