Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Pilulele tinereții

Pilulele tinereții

Obișnuim să luăm pastile când suntem bolnavi. Ele aduc alinare. Însă și frumusețea se poate recâștiga și menține cu pilule special create.

Căutăm crema ideală pentru tenul nostru, tratamentul magic care să ne mențină pielea tânără, frumoasă și cu cât mai puține riduri. Vrem să avem părul puternic, strălucitor și mătăsos, ușor de coafat. Uleiurile, vitaminele, acidul hialuronic și antioxidanții puternici pot face toate aceste magii, mai ales când sunt strânse în pilulele concentrate. Circulația sangvină este stimulată, țesuturile sunt mai bine hrănite, iar nutrienții ajung în piele în dozele necesare suplinirii carențelor, mai ales acum, la trecerea dintre anotimpuri.

Capsulele cu ulei

Ne ferim de ulei pentru a nu ne afecta silueta, dar face minuni pentru pielea și părul nostru, ba chiar și pentru dietă. O linguriță de ulei consumată înainte de masă păcălește creierul că deja a primit o masă copioasă și el va fi mai puțin dornic să alimenteze organismul, așa că diminuează senzația de foame. Prin urmare, îl poți lăsa să-ți răsfețe pielea fără grijă, chiar și consumându-l. Acizii grași polinesaturați și cantitatea mare de vitamina E ajută la regenerarea epidermei, previn deshidrarea, formarea ridurilor și îmbătrânirea, asigurând suplețea și elasticitatea pielii. Tenul își recapată vitalitatea, ridurile de expresie sunt atenuate, iar pielea e protejată de capriciile vremii reci.

Serumuri concentrate cu acid hialuronic și colagen

Cremele ce conțin aceste substanțe intră în categoria produselor antirid și aduc pielii hidratare și suplețe. Aceste serumuri sunt ambalate în fiole, dar nu se injectează – o fiolă este doza de care are nevoie tenul într-o zi. Se aplică pe fața curată și se masează până când substanța este total absorbită. Pentru că sunt tratamente concentrate, se fac doar 2-3 cure pe an pentru o revitalizare rapidă a tenului.

Acidul hialuronic pur are efect hidratant intensiv, prin refacerea rezervelor hidrice din piele și diminuarea pierde­rilor de apă. Odată ajuns în dermă, umple ridurile și liniile fine din interior. Rezultatul este o piele mai fină, cu mai mult volum, cu aspect mai tânăr.

Colagenul, proteina proprie pielii, se diminuează odată cu vârsta. Serul cu colagen și elastină de origine marină suplimentează necesarul pielii, îmbunătăţind nivelul de hidratare şi elasticitate şi atenuând vizibil ridurile.

Resveratrolul, cheia tinereții

Este un polifenol (prezent în struguri), un puternic antioxidant cu o mulțime de beneficii pentru organism, dar și pentru frumusețe. Este unul dintre cele mai bune tratamente antirid, având capacitatea de a reduce semnificativ ridurile deja instalate, acțiunea lui având un rezultat asemănător retinolului, fără să irite pielea însă. Datorită puterii sale de a contracara radicalii liberi, previne îmbătrânirea cutanată. De asemenea, diminuează petele pigmentare și dă luminozitate pielii. Studiile au arătat că dinamizează proteinele enzimatice răspunzătoare de longevitatea celulelor și fibroblastelor și keratinocitelor, păstrând tonusul pielii. Este un bun cicatrizant și reparator al pielii iritate și, în același timp, o calmează și îi reduce inflamațiile.

Vitamine și minerale

Un supliment de vitamine și minerale e bine-venit în prag de toamnă pentru a stimula imunitatea organismului, dar și pentru a menține sănătatea pielii, unghiilor și părului. Există formule special create pentru susținerea și stimularea frumuseții. Acestea vin să stimuleze producția de colagen printr-o doză importantă de vitamina C, iar vitamina H, numită și a pielii, vitamina B și alte minerale esențiale (zinc, biotină, magneziu sau calciu) refac structura pielii și părului.

Microcirculația la nivelul pielii este îmbunătățită, la fel metabolismul celular, iar pielea devine mai luminoasă, cu un aspect mai tânăr, părul – mai strălucitor și unghiile – mai puternice.

Citește și:

Simona Patruleasa: Frumusetea nu inseamna fericire

Trucul de frumusete util tuturor femeilor

Deficitul de vitamine iti fura din frumusete

Articol preluat din ediția de noiembrie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

One thought on “Pilulele tinereții

Lasă un răspuns