Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Planul pentru un ten impecabil

Planul pentru un ten impecabil

Nu e tocmai indicat să lași totul pe ultima sută, când oricum, din cauza stresului și alergăturii din săptămâna de foc, ai toate șansele să te confrunți cu ceva reacții din partea pielii: coșuri, piele uscată și ternă, iritații, cearcăne, etc.

Un scenariu fericit ar fi acela în care te-ai concentra pe propria persoană cu vreo trei luni înainte de marele eveniment, astfel încât eventualele schimbări – cauzate de diete, tratamente de înfrumusețare, intervenții cosmetice – să poată avea loc în condiții normale.

În realitate, însă, „febra” începe cu vreo lună înainte, când ești asaltată de toată lumea și simți că timpul nu mai ține deloc cu tine. Iată ce poți face când mai ai la dispoziție doar patru săptămâni pentru a-ți pregăti chipul pentru ziua cea mare:

1. Programează negreșit o întânire cu cosmeticiana pentru o evaluare preliminară și un prim tratament cosmetic. În mod normal, ar trebuie să treci pe la salon cam de două-trei ori înainte de nuntă, în funcție de nevoile tenului tău. Ultima întrevedere ar trebui să aibă loc înainte cu o săptămână de eveniment – dacă vei beneficia de proceduri mai agresive (de exemplu microdermabraziunea), va trebui să dai răgaz tenului să se refacă (fără machiaj!)

2. Respectă ritualul de îngrijire cu sfințenie, atât dimineața, cât și seara! Nu sări niciodată peste curățarea tenului, nici chiar atunci când nu porți machiaj. Folosește o perie rotativă pentru curățarea tenului – nu vei căpăta doar o piele mai curată, ci vei beneficia și de un masaj ce va stimula microcirculația la nivelul feței. După curățare, clătește-ți bine tenul (rezidurile de produse de curățare pot genera apariția coșurilor) cu apă rece, pentru a închide porii, apoi hidratează-ți fața cu o cremă adecvată nevoilor pielii tale.

3. E vremea pentru serum! Cu siguranță vrei să scapi de riduri, pete sau să capeți mai multă fermitate! Investește într-un serum intensiv și aplică-l zilnic, prin masaj, înainte de folosirea cremei hidratante.

4. Masează-ți conturul ochilor în fiecare zi, atunci când îți aplici crema pentru zona ochilor. Cel mai bine ar fi să îți procuri un produs cu aplicator metalic (roll-on) și să-l păstrezi în frigider între aplicări.

5. Ia suplimente pentru piele. Consumă zilnic antioxidanți ( atât naturali, din fructe proaspete, cât și sub formă de capsule de vitamina C), alimente bogate în Omega 3 (pește, fructe oelaginoase) și evită grăsimile nesănătoase, alimente ultra-procesate și zahărul.

6. Odihnește-te cât poți de mult! E foarte important să-ți încarci bateriile în ultima lună dinainte de nuntă. Cele câteva zile din săptamâna premergătoare evenimentului vor fi oricum mult prea stresante ca să poți dormi liniștită, dar dacă-ți impui să dormi mai mult de pe-acum, măcar nu vei fi total epuizată!

7. Bea apă și „răsfață-te” cu ceai verde! Am lăsat-o la final, însă e cea mai importantă regulă din plan. Un experiment recent a scos la iveală un lucru absolut surprinzător: consumul a doi litri de apă zilnic, timp de o lună, te poate face să arăți cu câțiva ani mai tânără. Cât despre ceaiul verde, cunoscut pentru excelentele sale proprietăți antioxodante, este și o bună alternativă la cafea și sucuri artificiale!

Comments

comments

Lasă un răspuns