Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Poti opri transpiratia fetei

Poti opri transpiratia fetei

Chiar dacă nu te machiezi, pe timpul verii, transpirația feței se vede și te pune într-o postură jenantă. Iată cum o combați!

Senzația enervantă este că șiroaiele curg mai tare cu cât ștergi mai bine și nu există un roll-on pe care să-l răsucești pe față, fiindcă știi că tenul se va irita. Există însă soluții mai blânde! Sunt eficiente dacă le pui în practică pe acelea care ți se potrivesc. Ca bucuria să ți se citească din nou pe chip.

Aplică remedii verzi

Aloe vera este o plantă folosită de mii de ani rea rănilor și arsurilor. Când sucul ei este aplicat pe ten, chiar și pe termen scurt, are un efect puternic de răcorire, la fix în sezonul călduros. Folosește-l pentru a ține transpirația în frâu pentru cel puțin 2-3 ore. Hamamelis, o altă plantă cu rol astringent, face minuni în problema transpirației. O găsești în numeroase loțiuni de față. Datorită taninurilor din compoziție, netezește tenul gras și inhibă inflamațiile, reduce aspectul porilor măriți, acționând precum un antiperspirant.

Spală cum se cuvine

Dacă speli fața încontinuu, îi faci și mai rău, mai ales în condițiile în care pH-ul apei de la bloc nu e optim pentru pielea fină a tenului. Pentru a minimaliza impactul transpirației, folosește un gel special pentru această zonă, care să aibă pH-ul neutru.

Șervețele faciale

Iată încă o soluție la îndemână, ca să stingi focul. Șervețelele faciale sunt create special pentru problema ta, acționând ca un astringent și menținând fața uscată timp îndelungat. Sunt ușor de utilizat și, pe lângă efectul de calmare și revigorare, acestea curăță eficient, adăugând un plus de hidratare. Fiind îmbunătățite cu vitaminele pielii (A și E), ele oferă tenului un aspect sănătos și luminos.

Bea apă!

Ai auzit sfatul acesta de nenumărate ori. Dar nu îl pui în aplicare ca la carte, dovadă că încă îți transpiră fața. Bea deci multă apă. Lichidul vital diluează fluidele din corp, curăță tot „sistemul“ pe dinăuntru și efectul se vede la suprafața pielii. Tot apa ameliorează circulația, un alt factor care face fața să asude. Nu în ultimul rând, apa reglează metabolismul, iar asta contribuie la menținerea greutății. Iar kilogramele în plus sunt un alt motiv pentru care transpiri în exces.

Identifică vinovatul

Dacă nu e de vină doar căldura și transpiri chiar și când nu-i caniculă, s-ar putea să fie de vină stilul tău de viață. Sunt anumite alimente care provoacă transpirația și, în acest caz, ar trebui să le eviți. În top se află alimentele picante, cofeina și alcoolul. Băuturile fierbinți, de asemenea, te fac să nădușești, mai ales pe vreme toridă.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.27/10.07.2014

Autor: Lidia Năstase

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns