Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Principiile vopsirii parului alb

Principiile vopsirii parului alb

Părul devine alb din cauza vârstei în mare parte deoarece pigmentul de melanină se epuizează. Nuanţele de gri sau alb pe care părul le capătă depind mult de genele fiercăreia. Aşa cum mulţi oameni se nasc cu nuanţele părului asemănătoare cu cele ale părinţilor, tot aşa şi albirea părului poate fi o chestiune genetică.

Deşi părul se poate albi şi din cauza subnutriţiei, rănilor sau bolilor, vârsta este principala cauză. În majoritatea situaţiilor, părul alb nu mai revine la culoarea lui originală, deoarece nu există nici o metodă sţiinţifică de reînnoire a producţiei de melanină. Femeile acoperă părul alb prin vopsire sau il lasa culoarea lui naturala.

Nuanţe naturale pentru părul alb

Părul tău poate avea nişte nuanţe de argintiu chiar superbe. Deoarece el albeşte gradual, el poate conţine tonuri multiple ce se extind în paleta de culori a griului. Şuviţele sunt o idee excelentă pentru femeile cu păr alb deoarece creşterea părului va fi mai puţin evidentă. Culoarea şi intensitatea şuviţelor variază, dar ele sunt în general mai deschise comparaţiv cu nuanţa ta naturală. Şuviţele împrăştiate prin păr se îmbină perfect atunci când nuanţa pe care o alegi este cu câteva tonuri mai deschisă decât culoarea ta naturală.

Recolorarea părului presupune în general vopsirea egală pe toată suprafaţa părului. Fie că optezi pentru culoarea ta naturală (cea dinainte de albirea părului) sau vrei să încerci ceva diferit, este bine să foloseşti o vopsea specială pentru părul gri deoarece textura părului tău este mult mai putin rezistentă acum comparativ cu cea pe care o avea părul tău dinainte. Ar trebui să te consulţi cu un specialist înainte de a face tranziţia de la închis spre deschis. Evită vopselurile roşcate deoarece te poţi trezi cu nuanţe de roz.

Multe femei aleg să îşi vopsească părul blond deoarece (asemenea şuviţelor), scade contrastul dintre părul alb care va creşte şi restul părului. Dacă culoarea naturală a părului tău este una închisă, atunci vei avea nevoie de decolorare. Îţi recomandăm să îşi decolorezi părul doar la salon sau în prezenţa unui specialist. Tot el te poate ajuta să alegi nuanţa care se potriveşte mai bine cu pielea ta şi cu tonurile părului tău natural.

Atenţie la decolorare

Procesul de decolorare va avea un success mai mare şi va arăta mai bine dacă părul tău este sănătos. Înainte de decolorare, trebuie să urmezi câteva indicaţii simple pentru a te asigura că nu îţi distrugi părul. În noaptea dinainte înălbirii, aplică ulei de cocos pe părul tău, acoperă părul cu ceva şi dormi aşa. Dacă nu poţi face asta, pe timp de zi, lasă părul îmbibat în ulei de nucă de cocos pentru 3 ore şi nu îl spăla înainte de decolorare. Încearcă pe cât posibil să nu îţi vopseşti sau să îţi tratezi părul cu chimicale.

Foloseşte şampon şi balsam făcut din uleiuri naturale şi alte ingrediente benefice pentru părul tău. Ele pot fi cumpărare de la farmacii sau magazine speciale de cosmetice. Evită să foloseşti foehnul, placa pentru păr sau ondulatorul deoarece căldura distruge foliculele părului. Usucă părul cu un prosop.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns