Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Prioritatea ta, economisirea

Prioritatea ta, economisirea

Orice resursă e importantă, aşa că și atunci când vine vorba de frumusețe declară prioritatea ta numărul unu economisirea pe toate planurile. Vei observa că ai numai de câștigat!

Prea mult nu înseamnă neapărat mai bine, iar regula se aplică şi când vine vorba de frumuseţe. Uneori eşti în criză de timp, alteori ajungi la fundul sacului înainte de salariu sau îndemânarea ta nu este la un nivel de top şi lucrurile nu ies perfect. Cu câteva sfaturi şi recomandări de produse viaţa ta se poate simplifica, fără ca economiile să-ţi afecteze rutina de îngrijire și, în final, aspectul.

Economiseşte efort

Să te vopseşti sau să te coafezi ca un adevărat stilist, să-ţi aplici lacul de unghii fără greş sau să-ţi faci un tratament cosmetic ca la salon sunt adevărate provocări pentru multe femei. Şi totuşi poți obţine rezultate profesionale folosind produse care fac aproape toată treaba.

Punctele negre pot fi un adevărat coşmar. Să le storci este o soluţie, dar rezultatul este dezarmant: iritaţii, inflamaţii sau chiar infecţii. Dacă tratamentul cosmetic în cabinet nu este o soluţie pentru tine, îţi recomand stripurile speciale pentru extras puncte negre. Respectând pas cu pas instrucţiunile, poţi curăţa fără probleme porii şi îndepărta punctele negre.

Aproape că e imposibil să-ţi vopseşti unghiile fără să nimereşti pe lângă! Se întâmplă destul de des, dar această eroare o poţi repara destul de repede folosind creioane cu acetonă speciale pentru astfel de situații. Ca să nu ai bătăi de cap, poţi alege varianta de lac autocolant: se aplică rapid, nu aştepţi să se usce şi nu ai cum da greş cu el.

Când nu eşti o maestră a pensatului, mai bine mergi pe mâna unei cosmeticiene experimentate sau foloseşte şabloane. Între şedinţele de pensat, evită să le cureţi (pentru a nu le strica iremediabil forma) şi ascunde firele crescute cu un creion corector, e o camuflare perfectă.

Ţi-e greu să te vopseşti singură? Vopseaua spumă îţi face viaţa foarte uşoară. Aplici spuma pe păr şi o masezi bine la rădăcină, ca pe şampon. Rezultatul este perfect!

Când vine vorba de coafat, multe femei parcă au două mâini stângi. Bigudiurile pot fi o soluţie, însă peria rotativă face adevărate minuni. Trebuie doar să usuci părul şuviţă cu şuviţă, iar la sfârşit vei arăta ca proaspăt ieşită de la coafor.

Economiseşte timp

Te trezeşti târziu sau apar evenimente neprevăzute – în aceste situaţii, ai nevoie de mai mult timp pentru tine şi, din păcate, nu-l poţi cumpăra nici cu cash, nici online. Însă aspectul tău rămâne important şi cumva trebuie să faci rost de minutele necesare îngrijirii. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta:

Fă-ţi o trusă de urgenţă. Curăţă aplicatoarele de farduri, ascute creioanele şi pune la îndemână pentru zilele în care machiajul trebuie să fie contra cronometru: o cremă BB, o mascara, un gloss şi un blush. În trei minute, poţi avea un machiaj natural senzaţional.

Hidratează-ţi pielea în timpul duşului. Nu mai pierde timpul cu aplicarea cremei de corp. Există acum lapte de corp sub duş, care hidratează foarte bine pielea în doar 2-3 secunde. Dacă nu ai un astfel de produs, poţi folosi şampon pentru păr normal sau uscat – îşi face treaba la fel de bine!

Cumpără un şampon uscat. Atunci când părul nu arată senzaţional, dar nu ai timp să-l speli, şamponul uscat te ajută să arăţi perfect în cinci minute. Aplici şamponul, iar după cinci minute pieptăni. Părul va arăta ca proaspăt spălat.

Economiseşte bani

O modalitate de a reduce cheltuielile este să renunţi la paşii de înfrumuseţare. Cum poţi face asta fără să fie în detrimentul frumuseţii? Simplu, alegând produsele 2, 3 sau chiar 9 în 1. Deşi au formule inteligente, preţurile nu le depăşesc pe ale produselor din categoria respectivă.

Pentru păr, poţi alege şampoanele 2 în 1. Nu mai cumperi balsamul, dar părul este la fel de bine îngrijit, are aspect mătăsos şi e uşor de aranjat.

Pentru demachiere, alege apa micelară, care asigură mai multe efecte: îndepărtează machiajul, celulele moarte, tonifică şi hidratează într-un singur pas.

Pentru ten, cremele BB sau CC sunt varianta ideală când te grăbeşti, când doreşti să obţii mai multe beneficii dintr-un foc, adică să ai cinci sau nouă creme într-una singură.

Pentru unghii, poţi alege lacurile tratament. Dau un aspect îngrijit şi tratează diferite probleme ale unghiilor. Există şi lacuri colorate, concepute pentru a asigura sănătatea unghiilor şi a le da o culoare elegantă. Chiar dacă sunt colorate, se pot aplica direct pe unghie, fără să fie nevoie de o bază de protecţie. Și n-ai nevoie nici de un lac top.

Articol preluat din ediția de aprilie 2014 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns