Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Protejează-te de soare cu stil

Protejează-te de soare cu stil

Sofisticată şi la peste 30 de grade

Fardurile fac parte din ţinută, nu concepi să ieşi din casă fără un machiaj ca la carte şi cu părul necoafat. Nici o imperfecţiune nu trebuie descoperită şi nici un fir de păr lăsat rebel. Desigur, pentru un aspect fără cusur, foloseşti foarte multe produse, toate performante, poate chiar cu FPS. Dar…

Cum să treci cu brio de căldură. În general, fardurile nu-ţi protejează tenul de acţiunea razelor UV, iar la temperaturi ridicate, multe dintre ele pălesc şi lasă tenul fără nici o urmă de apărare. E bine să alegi o cremă hidratantă cu FPS 20, s-o foloseşti în fiecare dimineaţă, iar peste ea să aplici un fond de ten cu protecţie solară. Protejează-ţi şi părul cu un produs antitermic, pe care să-l utilizezi înainte de coafat, iar pentru fixarea coafurii, alege produse fără alcool.

Romantica fără leac

Tenul tău reacţionează ime-diat la vânt, soare sau praf, înroşindu-se sau uscându-se excesiv. Iritaţiile şi senzaţia că tenul ţine apar deseori peste vară. Uneori, se formează mici coşuri care, odată zgândărite, se infectează rapid.

Cum să treci cu brio de căldură. Ai nevoie, în primul rând, de mai multă hidratare, dar şi de formule calmante. E bine să-ţi alegi cremele din farmacie, mai ales în această perioadă provocatoare pentru tenul tău, iar pentru machiaj să adopţi stilul natural, cu cât mai puţine farduri. Multe din cremele de protecţie solară pentru faţă conţin şi nuanţator şi pot ţine locul unui fond de ten lejer. Un contur de ochi, o mascara şi un gloss de buze sunt fardurile de care ai nevoie ca să arăţi senzaţional.

Cum părul ţine mereu isonul tenului, este fragil şi are nevoie de o îngrijire aparte. Pentru colorare, foloseşte vopsele cu formule hidratante cu uleiuri hrănitoare, iar după fiecare spălare aplică o mască în locul clasicului balsam.

Înamorată de soare

Pentru tine, bronzul este un must al sezonului. Adori să ai pielea de culoarea ciocolatei şi pentru asta te abandonezi în bătaia soarelui ori de câte ori ai ocazia, iar ca nuanţa arămie să apară cât mai repede, nici cremele protectoare nu au un factor prea ridicat.

Cum să treci cu brio de căldură. Bronzul este seducător şi nici nu-i de mirare că atât de multe femei îl adoră, dar, din păcate, senzuala culoare vine la pachet cu îmbătrânirea cutanată, cu deshidratare şi riduri. Foloseşte creme cu factor mare de protecţie când stai la soare şi, chiar dacă bronzul nu va fi atât de intens, măcar va fi de durată şi mai sănătos. Iar pentru un plus de culoare, foloseşte loţiuni autobronzante sau pudre bronzante.

Părul expus excesiv razelor ultraviolete se va deteriora mai repede. Colorează-l cu vopsele cu formule hrănitoare şi, înainte de a merge la plajă, aplică balsamuri leave-in cu FPS.

Zeiţă hippy

Îţi place viaţa fără îngrădiri şi cât mai aproape de natură. Pentru tine, frumuseţea este starea ta naturală, iar ritualul de îngrijire e minimal: demachiere şi hidratare cu o cremă de zi. Este foarte bine, multe femei nu fac nici măcar atât, însă, pentru a întârzia cât mai mult apariţia ridurilor, nu trebuie să neglijezi protecţia solară.

Cum să treci cu brio de căldură. Ar fi prea complicat pentru tine să foloseşti o cremă cu SPF şi apoi crema obişnuită, nu? BB-urile sunt o mare invenţie pentru femeile grăbite sau pentru cele care nu au mari afinităţi cu fardurile. O singură aplicare îţi aduce între cinci şi nouă beneficii, în funcţie de cremă. Hidratează, hrăneşte, luminează, colorează, acoperă imperfecţiunile şi protejează tenul de razele UV.

Părul poate fi disciplinat uşor cu puţin ulei hrănitor, dar şi protejat în acelaşi timp, iar dacă alegi să-l colorezi, vopselele cu ingrediente naturale sunt cele mai bune pentru gustul tău.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns