Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Provocarile parului blond

Provocarile parului blond

Anul acesta, în topul culorilor de păr tronează blondul. Deşi nuanţa nisipie este cea mai în vogă, hair-styliştii ne sfătuiesc s-o alegem pe cea care ne prinde cel mai bine şi care „rimează“ cu tenul, ca totul să fie în acord perfect. Blondul are nevoie de o îngrijire specială, este o culoare transparentă şi sensibilă la factorii externi, îşi pierde repede din strălucire, din reflexe şi elasticitate. Odată ce ai ales această culoare pentru părul tău, regula de bază este să îl hidratezi, apoi să înveţi să-l protejezi şi să-l îngrijeşti .

Şamponează-l ca un profesionist!

Şamponul curăţă părul, dar trebuie să-i respecte şi nevoile. De aceea, e bine să foloseşti şampoane cu formule speciale, preferabil profesionale, pentru tipul tău de păr, dar şi pentru culoarea acestuia. Unele formule sunt mai blânde şi protejează părul, dar trebuie să stăpâneşti cea mai bună tehnică:

  • Udă bine părul înainte să aplici şamponul. Saturat de apă, acesta va fi mai puţin vulnerabil.
  • Aplică puţin şampon doar la rădăcină, masează câteva minute şi clăteşte.
  • Aplică din nou o doza de şampon de mărimea unei nuci, masează scalpul şi apoi emulsionează pe lungimi. 
  • Clăteşte. Dacă vei fi atentă, aceeaşi tehnică o vei observa la coafor.
  • Evită să te speli zilnic, pentru că vei usca şi vei decolora părul. Între spălări, foloseşte şampon uscat, care să absoarbă excesul de sebum.

Îngrijire de top

Balsamul şi măştile-tratament sunt bine-venite pentru orice tip de păr, dar pentru cel blond sunt o necesitate. Acesta va avea nevoie de un plus de îngrijire, preferabil cu produse profesionale din gama dedicată părului blond. Asigură-te că ai un balsam de calitate şi aplică-l pe părul zvântat cu prosopul, masând delicat părul şi insistând pe vârfuri!

  • Aplică o mască sau balsam pe păr, evitând scalpul şi lasă să acţioneze 2-5 minute înainte de a clăti. Părul tău va deveni instantaneu mătăsos şi revitalizat. Aceste tratamente se aplică după fiecare spălat.

Sănătos până la vârf

Vârfurile sunt cele care se  deteriorează cel mai repede, în special când părul e blond. Este recomandabil să te duci la un salon la un interval de o lună şi jumătate pentru a-ţi tunde vârfurile. Colorarea e indicată la 3-4 săptămâni, în special dacă ai o culoare foarte deschisă, pentru a evita diferenţa dintre nuanţa rădăcinii crescute şi a restului părului. Colorarea se face doar pe rădăcini, apoi se uniformizează culoarea pe tot părul, urmată obligatoriu de aplicarea şamponului şi a tratamentului pentru fixarea culorii.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns