Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Pune-ti in valoare ochii! Mici secrete, mari efecte

Pune-ti in valoare ochii! Mici secrete, mari efecte

Pune-ti in valoare ochii! Mici secrete, mari efecte – Ochii sunt ferestrele sufletului, iar îngrijirea lor trebuie să fie pe primul plan. Un strop de culoare, o cremă specială şi un contur pot face o adevărată magie.

Un machiaj colorat

Ochii capătă strălucire prin culoare, iar un machiaj reuşit nu este uşor de făcut. Secretul constă în îmbinarea culorii alese cu nuanţe neutre. Aplică pe pleoapele mobile nuanţe de bej şi doar în pliul ochiului o culoare puternică, apoi amestecă nuanţele la îmbinare şi conturează ochii cu tuş. Pentru o noapte în oraş, înlocuieşte creionul negru cu unul colorat.

Profită de culoarea naturală

Orice culoare ar avea irisul tău, ochii pot deveni mai luminoşi folosind culorile potrivite. Dacă ai ochi verzi sau căprui, foloseşte-te de farduri de culoare violet pentru a-ţi pune ochii în valoare. Umbrele neutre de maro dau ochilor verzi o nuanţă mai intensă. Nuanţele închise de albastru şi cele de bleu fac ochii albaştri mai strălucitori. Iar pentru ochii negri, albastru, brun, argintiu ori grena sunt culori care le aduc mister şi eleganţă.

Foloseşte cremă rece

Cremele pentru ochi sunt special create pentru pielea sensibilă din această zonă. În timp ce cremele de faţă pot irita ochii şi provoca reacţii alergice, aceste creme calmează pielea şi activează circulaţia. E bine să păstrăm crema de ochi în frigider pentru a reduce dimineaţa mai uşor cearcănele şi pungile de sub ochi.

Un plus de strălucire

Lacrimile artificiale ne ajută când suntem obosite, oferind mai multă strălucire ochilor. Un efect asemănătoar putem obţine şi prin machiaj. Aplicarea pe membrana umedă inferioară a unui creion alb face ochii să pară mai strălucitori. În schimb, pentru machiajul de seară folosim creion negru pentru acelaşi efect. Fondul de ten în registru cald, cu tonuri de galben, şi primerul pentru pleoape pot ascunde foarte bine roşeaţa din jurul ochilor.

Scapă de cearcăne

Un somn bun poate rezolva această situaţie, însă, când nu avem acest timp preţios, cheia pentru cearcăne este hidratarea. Zona trebuie hidratată cu o cremă: se masează delicat şi apoi se aplică un fard anticearcăn. Nu trebuie să exagerezi, pentru că o cantitate prea mare poate atrage atenţia şi mai mult asupra acestei zone. Ţine minte, cearcănele se neutralizează cel mai bine cu portocaliu! Dacă nu ai un fard corector adecvat, poţi amesteca fond de ten cu puţin ruj roşu şi vei obţine cel mai bun fard care ascunde cercurile întunecate. Foloseşte cantităţi infime din ambele farduri!

♥ Pungile de sub ochi se diminuează cu comprese reci, însă reducerea ceaiului, a cafelei, a alcoolului şi a sării poate ajuta.

Păcăleşte ridurile

Pielea ridată a ochilor poate fi uşor întinsă folosind un primer. Foloseşte culori deschise şi fereşte-te de cele metalice pentru a nu scoate în evidenţă ridurile.

Cele mai bune formule

Cremele de ochi cu retinol şi acid hialuronic umplu ridurile şi înnoiesc pielea. Acestea sunt armele secrete pentru laba-gâştei, iar laserele şi injectările cu acid hialuronic pot şterge orice urmă de rid.

Machiajul ideal când ai ochelari

Ochii trebuie puși în evidență, dar e recomandat un machiaj foarte intens, pentru că ochelarii sunt ca un scut care împiedică lumina naturală ajungă la ei și vor părea două pete negre. În schimb, un machiaj cu nuanțe medii va face ochii să pară plini de prospețime și luminoși.

Curbează genele!

Este cel mai simplu și rapid machiaj care pune în valoare ochii, însă, odată cu înaintarea în vârstă, genele devin tot mai drepte și au nevoie de acest mic artificiu. Genele false oferă un aspect dramatic ochilor, dar nu trebuie să arate fals! Poți folosi o mascara pe care so aplici chiar de la rădăcina ochilor sau să folosești un clește de gene pentru a da privirii mai multă luminozitate. Și, ca totul să meargă rapid, încălzește înainte cleștele fie în apă fierbinte, fie cu jetul cald al uscătorului de păr.

Gene dese

Aplică pe căptușeala ochilor, chiar sub gene un creion negru și genele vor părea mult mai dese. Completează această iluzie optică aplicând conturul negru la baza lor și o mascara specială de volum. Pentru o aplicare de profesionist, pune o carte de vizită sub gene și apoi aplică mascara. În acest fel, vor fi acoperite de la bază până la vârf!

Citește și:

Articol preluat din ediția de noiembrie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns