Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Puterea masajului

Puterea masajului

Cu 3000 de ani inaintea erei noastre, pe cand oamenii nu recunosteau existenta sentimentelor, recunosteau puterea masajului si-i perfectionau tehnicile.

Ce se intampla atunci cand lansezi catre sot, iubit, amic, prietena cea mai buna, colegul de birou invitatia: „Imi faci si mie putin masaj?” Varianta cea mai nefericita (si posibil cea mai des intal­nita) este aceea in care binefacatorul iti insfaca muschiul trapez si il supune unor apasari, ciupituri si sugrumari in serie. Tu zici un aaaauuu prelung, te contorsionezi si iti juri ca data viitoare nu o sa-ti mai faci publice dorintele. Dar puterea binefacatoare a masajului ramane.

Varianta corecta ar fi sa primesti ce-ti doresti: un masaj confortabil, care iti dizolva stresul si iti relaxeaza muschii tensionati. Prin urmare, tine minte un lucru foarte important ca sa stii de ce sa te aperi: masajul nu trebuie sa doara. Daca doare, scapa de supliciu! Atunci cand i se provoaca disconfort, corpul tau se apara tensionand aria cu pricina si resimte si mai dureros apasarea unor maini cu ambitii, dar nepricepute. Masajul trebuie sa se intample in colaborare cu trupul, nu impotriva lui, pentru ca trupul va raspunde oricarei atingeri, de orice tip ar fi ea. Doar facut cu profesionism beneficiezi de puterea masajului si d etoate binefacerile pe care acesta le aduce.

Din acelasi motiv, masajul nu trebuie sa fie nici prea usor. Pentru ca atunci se transforma intr-o simpla mangaiere si corpul tau va reactiona in consecinta(incordarea se va transforma in excitatie si devine foarte im­portant pentru rezolvarea situatiei cui apartin mainile care te maseaza).

Masajul e unul dintre cele mai naturale remedii. Gandeste-te ca atunci cand faci un cucui, te lovesti de coltul mesei, te doare stomacul sau te scoate din minti un abces dentar, primul gest este sa duci mana la locul dureros si sa masezi. Atingerea este unul dintre primele instrumente de cunoastere. Daca le lipseste atingerea, oamenii se pot deprima, iar copiii pot avea probleme de sanatate, dificultati in dezvoltare.

Soseta cu orez si puterea masajului

Daca ti-a mai ramas o ceasca de orez de la ultimul pilaf cu legume, ce-ai zice de un masaj? Era sa uit, orezul nefiert, bineinteles! Iata cum se prepara soseta cu orez: se pune orez intr-o soseta moale, de lana, se impinge orezul spre varful sosetei astfel incat sa ia forma unei mingi, se leaga soseta strans si se pune 2 minute la microunde.

Mingea calda de orez se aplica imediat pe locurile dureroase, mai ales muschi, si se roteste, se preseaza, se plimba in lung si-n lat peste muschi, dupa gust. Se foloseste cu succes pe ceafa, pe brate, pe muschii picioarelor, pe muschii fesieri. Masajul relaxeaza si detensioneaza.

Au, stomacul!

Ar merge un obicei sanatos. Mai ales cand ai mancat bine, dar te simti rau. Deh, daca eram si eu invitata la cina, ti-as fi soptit, dupa ce ai terminat salata de castraveti si dupa ea sala­ta de fructe si dupa ea paharul cu apa minerala, ca nu se bea apa nici in timpul mesei, nici imediat dupa, pentru ca nu face decat sa dilueze sucul gastric.

Or, sucul gastric, daca nu mai are concentratia suficienta de acid, nu mai poate faramitacum trebuie mancarea, deci digestia intarzie iar tu te tii de burta si simti ca explodezi. |n fine, daca totusi asa stau lu­crurile, exista un masaj care-ti poate salva seara. Cu degetele lipite, fa „cerculete” de jur imprejurul abdomenului in sensul acelor de ceasornic. O mana o urmeaza pe cealalta la mica distanta. Poti face miscarile si cu pumnii stransi. Astfel iti stimulezi digestia si masezi muschii stomacului in doua minute. Si profiti de puterea masajului sau a automasajului, dupa caz.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns