Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Reguli de frumusete de incalcat

Reguli de frumusete de incalcat

Cand nu ai suficient timp la dispozitie pentru a duce la bun sfarsit tot ritualul de frumusete, nu trebuie sa-ti faci prea multe mustrari de constiinta, din moment ce ai grija sa sari doar peste aspectele de la care primim derogare chiar de la specialisti! Insa exista reguli impamantenite care sunt de-a dreptul demolate de specialisti.

Sa folosesti produse de coafat pe parul ud

  • De incalcat

Cand tocmai ai iesit cu parul ud din dus, nu aplica nimic pe par. Desi se spune ca astfel produsele se vor fixa pe par si coafura va rezista mai bine. Specialistii ne sfatuiesc sa aplicam aceste produse abia dupa ce parul este putin zvantat. Explicatia ar fi ca apa in exces de pe par va dilua produsele si, astfel, efectul lor va fi diminuat.

Sa aplici pe unghie un lac baza sub lacul colorat

  • De sarit

Aceasta regula nu trebuie incalcata sub nici un chip daca este vorba de un lac intr-o culoare intensa, dar, daca folosesti un pastel (roz, bej), poti aplica direct lacul pe unghii, fara teama, intrucat pigmentul din aceste culori nu este atat de puternic incat sa pateze unghia.

Sa te dai cu crema de corp in fiecare dimineata

  • De sarit

Cand te grabesti, poti sari peste acest ritual, insa nu lasa pielea ta sa sufere: adauga in apa baii 2-3 picaturi de ulei si ea isi va primi portia de hidratare.

Sa perii parul de 100 de ori pe zi

  • De incalcat

Spune bunica asta, insa acest periaj excesiv duce la ruperea parului. In plus, glandele sebacee se activeaza si produc mai mult sebum, determinand ingrasarea parului. Sfatul specialistului este sa periem parul dimineata si peste zi, daca mai este nevoie, de fiecare data cel mult de zece ori.

Citeste si: 7 greseli in ingrijirea pielii!

Sa-ti vopsesti parul cat mai rar pentru a nu se degrada

  • De incalcat

Asta a fost odata, acum vopselele nu mai sunt atat de agresive, iar balsamurile special dupa vopsire refac pH-ul firului de par. Prin urmare, nu trebuie sa te temi sa-ti colorezi parul de fiecare data cand este nevoie.

Sa te dai cu crema de noapte inainte de culcare

  • De sarit

Daca tenul nu este foarte uscat, poti renunta la crema de noapte. Fie cureti tenul cu lapte demachiant care si hidrateaza tenul, fie aplici putina apa termala daca folosesti un demachiant mai degresiv, fie folosesti putina crema de zi daca simti ca te strange fata.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns