Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Reguli impotriva cancerului de piele

Reguli impotriva cancerului de piele

Cancerul de piele nu mai este o poveste urata, ci o realitate ingrozitoare. Numarul cazurilor a explodat in ultimii ani, iar boala afecteaza mai ales segmentul de varsta cuprins intre 30 si 50 de ani. Medicii spun ca este o adevarata epidemie a cancerelor de piele, iar cauza sta in expunerea la soare excesiva, fara protectie care era o moda in urma cu 20-25 de ani. Efectele, din pacate, nu intarzie sa apara.

Soarele nu creste doar riscul aparitiei cancerului de piele, ci este unul din principalii factori care duce la imbatranirea prematura a pielii, riduri, pete inestetice, arsuri si insolatie. Regulile impotriva cancerului de piele sunt esentiale si trebuie respectate cu rigurozitate.

Iata care sunt regulile de baza impotriva cancerului de piele.

► Crema de protectie solara trebuie sa aiba capacitate de a bloca radiatiile de tip UVA si UVB. Verifica eticheta si cumpara crema doar daca are aceasta functie dubla.
► Radiatia UVA si UVB exista si in locurile umbrite, sub umbrela. Radatiile trec prin cele mai multe din tesaturile folosite pentru haine. Bumbacul si inul asigura pielii o protectie minima, practic nesemnificativa, asa ca a purta aceste tesaturi nu exclude folosirea cremelor de protectie.
► Crema de protectie trebuie aplicata in fiecare zi, cand iesi din casa, chiar daca nu te expui la soare.
► Factorul de protectie depinde de tipul de piele al fiecaruia. Copiii au nevoie de o crema cu factor de protectie 50, persoanele cu pielea bruna 10-15, cele blonde 30-50.

► Crema se aplica cu cel putin 30 de minute inainte de expunerea la soare, sau inainte de a iesi din casa. Daca aplici crema direct pe plaja, aceasta nu-si mai face efectul sau realizeaza o protectie partiala, de cele mai multe ori insuficienta. Tubul de crema trebuie pastrat intr-un loc intunecos. Expus la soare isi pierde proprietatile. Ideal este un sac imbracat in folie reflectorizanta.
► Crema de protectie se aplica din nou dupa baie, dar si la fiecare 60 de minte.
Zonele cele mai expuse, deseori uitate si, implicit, cele mai des afectate de cancere de piele sunt: partea de deasupra a labei piciorului, manile, urechile, ceafa, fata (mai ales buzele si ploapele).
► Crema de protectie solara asigura o bariera protectoare si impotriva clorului din piscine.
► Zonele cu suprafete reflectorizante sunt extrem de periculoase. Aceste zone sunt: nisipul si zapada, malul apelor (inclusiv apa din piscina si apa din rau).

► Ochelarii de soare trebuie purtati permanet si trebuie sa aiba capacitatea de protectie UVA si UVB.
► O buna protectie antisolara asigura o hidratare corecta si constanta, consumul de fructe si legume rosii si galbene.
► Unul de cacao este singurul produs natural care asigura o buna protectie impotriva radiatiilor. Factorul de protectie al untului de cacao este intre 15 si 20. Uleiul de masline si alte uleiuri nu garanteaza protectia anti-solara.

Citeste si tine minte toate efectele nocive ale expunerii la soare

 

Comments

comments

Lasă un răspuns