Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Regulile machiajului care te protejeaza de soare

Regulile machiajului care te protejeaza de soare

Regulile machiajului care te protejeaza de soare nu sunt complicate, dar sunt cateva detalii de care trebuie sa tii cont daca vrei sa impusti doi iepuri dintr-un foc: sa fii protejata si frumoasa in acelasi timp.

Cremele cu SPF si cosmeticele care asigura protectie impotriva soarelui sunt ceva mai grase si lasa un aspect lucios pielii. Regulile machiajului care te protejeaza de soare sunt facute special pentru a te ajuta sa elimini aceste efecte fara sa pierzi nimic din protectie. Vara, in zilele toride, dar ca regula generala in fiecare zi in care mergi prin soare, machiajul cu SPF este obligatoriu. Cea mai buna solutie o reprezinta cremele si cosmeticele care au incluse in compozitia lor elemente de protectie reala impotriva radiatiilor solare care produc cancer de piele.

Iata sfaturile si regulile machiajului care te protejeaza de soare.

Aspectul gras se rezolva cu o pudra translucida. Este esential sa iei in calcul si alte zone ale fetei nu doar pometii, fruntea si nasul, cele „lucioase” prin excelenta.

Nu uita sa aplici creme de protectie pe buze si pleoape. Grasimea dispare cu pudra, peste care aplici fard sau ruj, in cazul exceptional al pleoapelor. Pentru buze aspectul lucios nu este o problema.

Ideale sunt pudrele autobronzante care acopera si luciul suplimentar si care dau un aspect mat pielii.

Amesteca crema de protectie cu pudra sau combina crema de tip BB cu cremele de protectie apoi aplica o pudra minerala translucida. Aspectul gras si lucios dispare complet.

Nu uita de restul zonelor expuse: decolteu, umeri si mai ales nu uita de urechi si ceafa!

Exista creme hidratante cu factor de protectie solara inclus. Foloseste-le dupa dus, dimineata si lasa-le sa intre in piele circa 15-20 de minute apoi, cu un prosop, sterge excesul pentru a elimina aspectul gras. Cremele de protecte solara trebuie aplicate pe corp cu cel putin 15 minute inainte de expunerea la soare pentru a fi cu adevarat eficiente si active la suprafata pielii.

Un alt amanunt putin stiut este cantitatea de creme de protectie pe care o folosesti. Doza ideala pentru fata, de exemplu, este de o jumatate de lingurita de crema. Cele mai multe din persoane folosesc doar 60% din cantitatea necesara, ceea ce reduce substantial gradul de protectie sau fac crema inutila. Cele mai bune sunt cremele cu factor de protectie cel putin 50, pentru deplasari in zonele urbane, iar solutia ideala o reprezinta cremele colorate.

Tine cont in ceea ce priveste regulile machiajului care te protejeaza de soare ca cele mai multe din produsele clasice garanteaza o protectie SPF sub 10 la suta, iar aplicarea a mai multe produse nu insumeaza factorul de protectie, deci cremele reale de protectie impotriva soarelui nu sunt un moft, ci o necesitate absoluta!

Afla care sunt cele 7 produse cosmetice multifunctionale

Comments

comments

Lasă un răspuns