Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Remedii naturiste pentru matreata, care functioneaza

Remedii naturiste pentru matreata, care functioneaza

Mătreața are numeroase cauze. Poate fi o piele uscată, poluarea sau chiar șamponul pe care îl folosești, chiar dacă este unul ”împotriva mătreții”. Aici își dovedesc eficiența aceste remedii naturiste pentru mătreață, extrem de simplu de aplicat și foarte eficiente. Singura regulă este să le aplici constant și să variezi oricare două dintre metodele naturiste.  

Sifon, praf de copt și suc de lămâie. Praful de copt ajută la repararea scalpului și la limitarea procesul de descuamare. Sucul de lămâie este eficient pentru a reduce mătreața. Sifonul sau apa minerală mediază efectul celorlalte două componente. Amesteca sucul de la o lămâie și un plic de praf de copt într-un pahar cu sifon. Clătește-ți părul cu această soluție și pune-ți pe cap o bonetă de plastic pentru zece minute, apoi clăteste-te.

Seminte de schinduf și ulei de măsline. Un amestec făcut din semințe de schinduf măcinate și ulei de măsline este excelent pentru mătreață. Două linguri de seminte se amestecă cu patru linguri de ulei. Lasă amestecul să stea 10-12 ore, apoi aplică pasta pe scap și lăsă-l pentru cincisprezece – douăzeci de minute să acționeze. Clătește abundent după și repetă procesul de două ori pe săptămână.

Aspirină în șampon. Zdrobește un comprimat de aspirină și amestecă-l în cantitatea de șampon pe care o folosești la un spălat. Spală-te pe cap și folosește un balsam bun, la final.

Oțetul de mere și suc de lămâie. Ambele sunt eficiente în tratarea mătreții. Combină oțet sau suc de lămâie cu apa și clătește-te din abundență cu aceasta apă acidă pe păr.

Aloe vera și suc de lămâie. Utilizați aloe vera naturală pentru a trata mătreața. Aloe vera ajută la reducerea iritațiilor și a mâncărimilor. Combină aloe vera cu suc de lămâie. Se amestecă bine și se aplică pe păr. Spală-ți părul cu apă caldă la final.

Ulei de cocos și extract de rozmarin. Extractul de rozmarin ajută la reducerea cauzelor care produc mătreața. Combină ulei de rozmarin cu ulei de cocos și maseaza-ți scalpul ce acesta. Lasă-l să acționeze o oră, apoi spăla-ți părul cu șampon normal.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: FreeDigitalPhotos

Comments

comments

Lasă un răspuns