Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Remedii pentru ochi umflati

Remedii pentru ochi umflati

Există mai multe cauze care produc ochi umflați. Indiferent care sunt acestea imaginea este inestetică, așa că trebuie să apelezi la remedii pentru ochi umflați. Printre acestea cea mai bună soluție este o vizită la medic care să stabilească dacă există sau nu o cauză organică care duce la umflarea ochilor.

După ce ai lămurit dacă există sau nu o cauză medicală poți apela la soluții naturiste și remedii pentru ochi umflați. Metodele naturale de tratare a ochilor umflați le poți aplică acasă seară, înainte de culcare, iar dimineață vei fi că nou, vei avea privirea limede, iar umflăturile vor dispărea imediat. Ca reguli generale trebuie să bei cât mai multă apă și evită excesul de zahăr și mai ales sare. Trebuie evitate și alimentele bogate în sare și cele procesate.

Compresele de ceai verde sau negru te ajută să rezolvi problemă într-o seară. Aplică înainte de culcare două comprese călduțe pe ochii tăi obosiți și poți adormi liniștită. Cafeină conținută stimulează circulația sângelui și reduce inflamațiile.

Castravetele are același efect. Proprietățile sale astringente îl recomanda pentru tratarea problemelor oculare, sub formă de comprese proaspete pe care le lași să acționeze cel puțin zece minute înainte de culcare.

Cartoful proaspăt, tăiat felii și așezat în zonă afectată, acționează rapid. Păstrează cele două comprese până când toți nutrienții sunt absorbiți în piele. Au proprietăți antiinflamatorii și sunt remediile perfecte pentru ochii iritați.

Albușul de ou este și el eficient pentru ochii umflați și obosiți. Pielea își va restabili rapid echilibrul, la fel și circulația sângelui și în numai o zi poți scăpa de neplăceri.

Ochii umflați pot să fie o reacție la produsele cosmetice, praf. Urmărește cauza și elimin-o sau evită pe cât poți acest factor alergen.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns