Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Remedii pentru picioare suprasolicitate!

Remedii pentru picioare suprasolicitate!

Redu daunele… în avans
––––––––

Există câteva măsuri care pot fi luate pentru a preveni umflarea și rănirea [picioarelor][1], sau măcar pentru a te asigura că vei suferi mai puțin după nuntă. În primul rând, poartă încălțări comode (nu e un moment bun faci rodajul pantofilor de mireasă!) și aerisite înainte de nuntă – teniși, pantofi sport – care să ofere confort picioarelor. Apoi, impune-ți să stai și să dormi cu picioarele ridicate mai sus decât nivelul corpului, în fiecare seară, și în special în ajunul cununiei. Nu în ultimul rînd, evită să consumi multă sare/alimente sărate în această perioadă, ca să eviți edemele cauzate de retenția hidrică.

Pantofii tăi… pereche!
––––––––

Și pentru că veni vorba de pantofii de mireasă, ar fi bine să nu îi alegi doar pentru că-ți plac, pentru că-i vei purta mai bine de 24 de ore. Confortul e mult mai important și este imposibil să nu găsești calea de compromis între cele două condiții. Dacă totuși nu te poți dezlipi de cei pe care i-ai visat, asigură-ți o rezervă super-comodă – tocuri mici, sandale sau balerini, pe care să-i porți când ți se vor tăia picioarele; îți garantăm că nu-ți va mai păsa cum arată!

Nu te descălța pe furiș!
––––––––

Există un lucru pe care toată lumea îl face atunci cînd pantofii se dovedesc neîncăpători pentru picoarele umflate: ne descălțăm, pentru ca apoi să experimentăm dureri insuportabile, în încercarea de a ne încălța la loc. Rezistă acestei tentații dacă nu ai [pantof][2]i de schimb la tine (n-ar strica să fie cu un număr mai mari).

Dacă te-ai pricopsit cu bășici/bătături, ar fi bine să ai la îndemână plasturi care să proteze pielea și să trateze leziunile. Dacă acestea se transformă în răni, folosește pudră cu antibiotic pentru a usca zona, pentru ca apoi să aplici plasturi protectori (încălțările pot îngreuna vindecarea). Caută să porți șosete și pantofi comozi în următoarele zile; pielea picoarelor este mai sensibilă după „traumele” suferite, fiind predispusă astfel la bătături.

Masaj pentru voiaj
––––––

Dacă urmează să pleci în luna de miere imediat după nuntă, e foarte posibil ca picioarele dureroase să-ți cam… umbrească bucuria! Începe-ți ziua de după petrecere cu o baie relaxantă, cu sare multă. Masează-ți tălpile puternic (poți folosi un scrub sau sare), astfel încât să stimulezi circulația, apoi continuă să te relaxezi în cadă cu picioarele ridicate mai sus decât nivelul corpului. Încheie ritualul alternând apa rece cu cea fierbinte, doar pe zona picioarelor.După baie, hidratează-ți din belșug picioarele cu o cremă mentolată sau cu ingrediente anti-inflamatoare și încalță o pereche de șosete de bumbac. După toate astea, vei simți că… poți s-o iei de la capăt!

[1]: http://www.cosmopolitan.ro/beauty/beauty-tips/picioare-mai-frumoase-in-4-pasi-2141302
[2]: https://www.miresici.ro/articole/5-modele-clasice-de-pantofi-pentru-nunta

Comments

comments

Lasă un răspuns