Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Rezolva problemele pielii din jurul ochilor

Rezolva problemele pielii din jurul ochilor

Pielea din jurul ochilor este cât se poate de delicată, astfel încât îți ridică o mulțime de probleme, mai ales odată cu trecerea anilor sau cu acumularea oboselii. Neîngrijită pielea din jurul ochilor poate să adauge câțiva ani vârstei tale reale.

Află câteva sfaturi demne de urmat, tot atâtea soluții pentru a rezolva problemele pielii din jurul ochilor.

Riduri fine – Vinovate pentru ridurile fine din zonă ochilor sunt mușchii, aceștia mișcându-se odată cu fiecare zâmbet, încruntare sau privire mai intensă. Cantitatea de colagen din piele scade odată cu trecerea anilor și ridurile încep să se instaleze, epidermei fiindu-i din ce în ce mai greu să revină la formă inițială. Dacă pielea este uscată, ridurile sunt și mai proeminente.

Soluții: folosește și dimineață și seară creme speciale hidratante, în special dintre cele despre care s-a demonstrat că protejează stratul de colagen. În timpul zilei, optează pentru o cremă care să aibă peptide, acestea stimulând producția de colagen. Ai grijă să aibă și un factor de protecție solară. Cremă de noapte este bine să conțină retinol, un ingredient considerat de mulți că fiind dușmanul îmbătrânirii.

Este important de spus că atunci când apar ridurile fine trebuie să uiți complet de anticearcăn. Acesta usucă pielea și accentuează, după aplicare ridurile vine, care devin foarte vizibile. Folosește un fond de ten cremos și hidratant și pune puncte mici de cremă cu luminozitate în colțul intern al ochilor și pe pomeți.

Ochi umflați – cauza acestei probleme este rețenția de apă. Soluția este să bei foarte multă apă, și să aplici metode locale care s edovedesc eficiente. O lingură rece, felii de castravete sau plicuri d eceai opărite și foarte bine răcite vor ameliora probema. O soluție bune este… definirea cu maximă atenție a sărâncenelor care vor echilibra zona ochilor.

Cearcăne – de vina pentru cearcăne sunt venele subțiri și de suprafața de sub ochi, unele persoane fiind predispuse genetic la o evidențiere mai clară a acestora. Pielea devine translucidă pe măsură ce colagenul dispare, odată cu vârstă, iar venele se văd și mai rău. În plus, și lipsă somnului poate duce la o dilatare mai mare a acestor vase mici de sânge.

Soluția este să folosești o cremă care să îngroașe puțin pielea și să facă vinișoarele mai puțin vizibile. Alege una care să reflecte lumina și să aducă puțină strălucire, dar care să conțină și acid kojic și vitamină K.

În ceea ce privește machiajul optează pentru un anticearcăn cu tonalități galbene, care neutralizează movul cercurilor din jurul ochilor. Aplică produsul folosind o perie specială, începând din colțul intern al ochiului, unde pielea se întuneca cel mai ușor, până înspre cel exterior. Folosește apoi degetul pentru a întinde mai bine produsul și evită fardul de pleope albastru și pe cel mov, căci acestea îți vor da un aer și mai obosit. Folosește tonuri metalice, albul și nuanțele de roz.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns