Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Riduri de unde nu te-aştepţi!

Riduri de unde nu te-aştepţi!

 Sunt câteva obiceiuri, inofensive la prima vedere, care lasă cale liberă ridurilor să-şi găsească loc pe chip cu mult înainte de maturitate. Dacă vârstei şi moştenirii genetice le poţi juca feste apelând la creme, măşti şi masaje, e bine să înveţi cum să te fereşti de ceilalţi duşmani ai tinereţii. Cine sunt ei?

Lumina puternică, un pericol

Razele UV accelerează îmbătrânirea pielii. La fel, lumina puternică sau miopia ne determină să strângem ochii pentru a ne feri retina de lumina orbitoare sau pentru a focaliza mai bine imaginile. Acestea sunt gesturi mărunte, pe care nu le băgăm de seamă, dar care în timp duc la apariţia ridurilor. Soluţia? Aplică zilnic o cremă cu protecţie şi poartă ochelari de soare când lumina este puternică, indiferent de anotimp!
Pielii nu-i place la solar

Pentru un bronz rapid, te expui la raze UV dăunătoare, care accelerează îmbătrânirea. Soluţia? O cremă autobronzantă şi un bronz organic (colorare) sunt mult mai sigure.

Uiţi de apă? Aminteşte-ţi de riduri!

Multe femei se plâng că nu pot bea cei doi litri de apă pe zi. Un ten bine hidratat se ridează mai greu, pe când cel deshidratat se usucă şi îmbătrâneşte. Fă un efort şi hidratează-te corespunzător! Prea multă cafea, consumul ridicat de alcool, sarea în exces şi fumatul consumă apa din organism. Prin urmare, fii atentă şi la aceste obiceiuri!

Nu exfolierii fără măsură!

Îndepărtând celulele moarte, ajutăm pielea să se refacă, dar, când facem asta foarte des, o supunem deshidratării,contribuind la ridarea ei. Şi utilizarea mai multor produse irită pielea, chiar dacă e vorba de cele antirid.
Apa fierbinte spală, dar ridează

Te speli pe faţă doar cu apă, iar pentru a îndepărta uşor grăsimea, foloseşti apă caldă. Însă aceasta înmoaie pielea, îndepărtează filmul hidrolipidic, cel care o protejează de deshidratare, şi o expune uscării. Loţiunea tonică curăţă grăsimea, dar şi hidratează pielea.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns