Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele stiliștilor de la Hollywood, mici trucuri, mari efecte

Secretele stiliștilor de la Hollywood, mici trucuri, mari efecte

Stiliștii de la Hollywood dețin o grămadă de secrete de frumusețe, numai bune de pus în practică. Epilat, coafat, pensat, machiaj, manichiură, pedichiură…. Cu atâta tevatura, cine mai are timp să le facă pe toate ca la carte? Și cine-și mai permite să petreacă ore în șir cu ritualuri interminabile de înfrumusețare? Nici măcar stiliștii cu mare reputație de la Hollywood.

Iată ce declară Mally Roncal, make-up artist: „Când o aranjez pe Beyonce, nu am mai mult de 15 minute la dispoziție, din momentul în care se așază pe scaun până când iese pe ușă. Ceea ce înseamnă că trebuie să mă mișc rapid, să-mi folosesc iscusința la maximum și să o fac frumoasă din zbor!”

Coafură rapidă, secrete de la Hollywood

Și Kevin Mancuso, hair stylist, are aceeași mare problemă cu celebritățile: timpul! „Starurile sunt mereu atât de grăbite, încât reușesc să ating adevărate performanțe atunci când trebuie să le aranjez părul. De exemplu, sunt nevoit să fac în doar 15 minute un coc ce durează de obicei o jumătate de oră; și totuși să arate la fel de bine!” De vreme ce trucurile de mare viteză ale stiliștilor cu pretenții merg de minune pentru vedete cu la fel de mari pretenții, de ce n-ar fi bune și pentru noi?! Și de ce să nu alegi drumul cel mai scurt către frumusețe, scutind minute bune – ca să nu mai vorbim de efort!

Gene perfecte, ca la Hollywood

Să aplici mascara în fuga? Ei bine, aici deja ai o problemă! Ori te lauzi cu o precizie de neurochirurg, ori apelezi la o strategie de make-up artist. „Aplică întotdeauna mascara la începutul machiajului”, ne sfătuiește Carol Shaw, care lucrează cu Nicole Kidman și Cindy Crawford. Dacă te murdărești, ceea ce se întamplă foarte des, o poți îndepărta fără să strici întreg machiajul. Iată mișcările ei: mai întâi, insistă cu periuța cu mascara la rădăcinile genelor; apoi, la a doua aplicare, atinge vârfurile ca să le faci să pară mai lungi și mai curbate.

Pensate din zbor

În atenția tuturor grăbitelor! Dacă ești gata să ieși pe ușă, evită pensatul! (altfel, te vei trezi ca, pe lângă timpul pierdut cu operațiunea în sine, vei avea de mascat arcadele umflate și înroșite). Mai bine urmează sfatul Joannei Schlip, cea care le machiază pe Ellen Pompeo și pe Avril Lavigne: smulge doar firele foarte vizibile și dă formă sprâncenelor, folosind un gel incolor. Poți împrumuta liniștită gelul de păr al partenerului tău pentru asta.

Buze a la Angelina

Vrei să ai buze cărnoase ca ale Angelinei Jolie? Sonya Dakar, esteticiana lui Drew Barrymore, Eve și Brittany Murphy, propune o rețetă din seria „oldies, but goldies”: ulei de măsline și sare. Acestea sunt, de fapt, ingredientele secrete ale balsamului de buze pe care îl prepară și-l folosește. Uleiul de măsline are efect puternic hidratant, iar sarea are rolul de a inflama ușor buzele, mărindu-le rapid volumul. Ca să obții acest efect, amestecă o lingură plină de ulei de măsline cu puțină sare și masează pe buze.

Rujul roșu e cel mai tare truc

Dacă chiar nu ai timp de machiaj, alege doar rujul roșu. Machiajul buzelor cu ruj roșu este îndrăzneț fără să pară prea studiat, spune Mally Roncal, make-up artist, ceea ce este foarte convenabil. În plus, nu mai ai nevoie de prea mult machiaj. Dacă tenul este deschis, alege un ruj roșu ca focul care să-ți scoată în evidență buzele. Dacă ai tenul închis atunci caută un roșu maroniu, mai cald. Make-up artiștii au mai făcut o pasiune în ultima vreme și pentru creioanele incolore pentru contur. Nu colorează, ce-i drept, dar opresc migrația rujului peste marginile buzelor.

Scapă de încurcături

Când o vedetă este cu adevărat în încurcătură – din cauza părului ei – David Babaii (hair stylistul Evei Mendes, al Angelinei Jolie și al lui Kate Hudson) are o soluție rapidă: domolește firele rebele aflate la vedere, adică în frunte sau în zona feței, tratându-le cu un spray fixativ. Înfășoară-le apoi pe ondulator sau netezește-le cu placa. Caldura „domesticește” suvițele rebele, așa că per total lookul tău va arăta cu mult mai îngrijit și totul va dura numai câteva minute.

Volum la minut!

Pentru petrecărețe sau pentru vedetele care au la activ prea multe duble pe platoul de filmare, stilistul newyorkez Tippi Shorter, care se ocupă de look-ul lui Ashanti și al Rihannei, se bazează pe un truc de revigorare a părului: „Ia puțină ceară pentru coafat și întinde-o în palme până când capătă un luciu discret și abia după aceea masează rădăcinile”. Vei da volum părului fin, fără să-l încarci, dacă aplici o ceară pe bază de apă.

Text: echipa Femeia

Foto: 123RF

Citește și:

Trucuri de stil ca sa pari mai inalta

Trucuri de slabit care functioneaza perfect, de fiecare data!

Comments

comments

Lasă un răspuns