Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secrete orientale

Secrete orientale

Pielea fină şi catifelată se întreţine cu ritualuri îndelungate de purificare şi hidratare, în care răsfăţul simţurilor nu este neglijat. Totul începe cu hammamul, sauna umedă care înmoaie foarte bine stratul de celule moarte şi deschide porii. Urmează curăţarea cu săpunul negru, masca pe bază de argilă, apoi epilarea cu caramel sau răsfăţul cu zahăr, purificarea cu sare şi, la final, masajul cu uleiuri fine, o armă redutabilă a pielii mătăsoase.

Relaxare la hammam

Orice tratament cosmetic începe cu această baie de aburi. Hammamul se numeşte baie turcească ori saună umedă, cu o temperatură de 40-65°C.
În hammam stai pe bănci din ceramică, încălzite pentru a ajuta musculatura să se relaxeze. Aburii deschid porii, iar transpiraţia face ca toxinele şi impurităţile să fie lesne eliminate. După o şedinţă de hammam, somnul vine mai uşor, pentru că şi psihicul se relaxează. Uneori, aburii din hammam conţin ulei de eucalipt, cu efect tonic şi dezinfectant pentru piele şi căile respiratorii. Baia de aburi este foarte bună în tratarea obezităţii şi a celulitei, pentru că stimulează circulaţia periferică.
Ce poţi face tu: dă drumul în cadă la apă foarte fierbinte, astfel încât baia să se umple de aburi. Adăugând o picătură de ulei de eucalipt sau mentă, aroma se va răspândi uşor în încăpere. Stai în aburi, pe marginea căzii, până ce temperatura apei devine bună pentru baie, apoi scufundă-te pentru 15 minute şi profită de această relaxare caldă.

Gomaj cu săpun negru

După sauna umedă, întotdeauna corpul este masat cu săpun negru, o pastă din măsline negre. Bogat în uleiuri, acesta are o mare putere de hidratare şi eliberează pielea de celule moarte, iar vitamina E din compoziţie o regenerează şi o calmează. Săpunul negru este potrivit tuturor tipurilor de piele. Se foloseşte împreună cu o mănuşă sau un burete de lufa. După aplicare, la câteva minute, pielea se freacă prin mişcări circulare, delicate şi astfel se pregăteşte pentru exfoliere sau alte tratamente corporale.
Ce poţi face tu: aplică săpun negru pe pielea umedă, lasă-l cinci minute să hidrateze pielea, apoi masează în sens circular folosind o mănuşă de corp, insistând pe coate, genunchi şi tălpi. Clăteşte cu multă apă caldă. Acest tratament cu săpun negru este disponibil şi în saloane spa din ţara noastră.

Masaj cu sare

Pentru masajul picioarelor, se folosesc produse cu sare de mare, în special de la Marea Moartă. Scruburile cu sare ajută la eliminarea stratului de celule moarte, curăţă porii, stimulează circulaţia sângelui şi eliminarea toxinelor – toate acestea, printr-o abraziune blândă a pielii. Sarea conţine foarte multe minerale cu efect relaxant, calmant şi detensionant. Calciul îmbunătăţeşte aspectul pielii, revigorând-o, magneziul previne îmbătrânirea, iar potasiul favorizează hidratarea, redând elasticitatea şi supleţea pielii. Aceste scruburi sunt recomandate pentru tot corpul, însă pentru picioare fac adevărate minuni, în special când pielea este foarte uscată şi rugoasă.
Ce poţi face tu: amestecă o linguriţă cu sare de mare cu o linguriţă de ulei (dacă nu ai un scrub veritabil cu sare) şi masează-ţi bine tălpile, timp de cinci minute pentru fiecare picior, după care clăteşte. Tot cu sare poţi să-ţi prepari o baie bună pentru slăbit: pui o cană cu sare într-o cadă cu apă. Ajută, de asemenea, la detoxificare şi detensionare.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns