Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secrete pentru o demachiere perfectă

Secrete pentru o demachiere perfectă

Nu multe femei cunosc importanța unei demachieri corecte și nu pun preț prea mare pe impactul pe care aceasta îl are asupra tenului lor. Știai că rutina ta zilnică ar trebui să conțină două sesiuni de demachiere cu produse potrivite pentru pielea ta, în funcție de nevoile tale?

Deși se spune că nu ar trebui să te duci la culcare fără să te demachiezi, acest proces nu ar trebui efectuat doar seara, ci și dimineața, imediat după trezire. În timpul somnului, chiar dacă pielea ta nu ia contact cu machiajul, particulele de praf se așează pe ea și o încarcă. De aceea, trebuie să repeți ritualul încă de la prima oră. În acest fel pregătești fața pentru întreaga zi, un strat de fond de ten și, eventual, un blush. Încearcă această metodă de hidratare pentru câteva zile și vei observa cum tenul tău recapătă culoarea și luminozitatea pe care credeai că le-a pierdut. Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru ca demachierea să fie corectă și să te poți bucura de beneficiile ei?

Începe cu ochii

Când vrei să îndepărtezi machiajul, trebuie întotdeauna să începi cu ochii, pentru că aceștia reprezintă cea mai sensibilă parte a feței. O demachiere ca la carte a acestei zone, care nu trebuie bruscată, înseamnă să aplici soluția pe două discuri din bumbac și să le ții ușor apăsate pe ochi timp de 30 de secunde. Demachiantul va avea timp să intre în piele și să dizolve mascara, fardul sau tușul de pe ochi și astfel vei reuși să îndepărtezi toate impuritățile, fără a provoca o iritație. Îți recomandăm să folosești cosmetice bio pentru o demachiere impecabilă, deoarece sunt mult mai delicate cu zona ochilor tăi, fiind create doar din substanțe naturale necontaminate care curăță și, în același timp, hrănesc pielea, lăsând-o curată și catifelată.

Continuă cu buzele

Zona buzelor este mai puțin sensibilă decât cea a ochilor, dar are nevoie de un tratament special. Mai ales în sezonul rece, buzele se usucă și devin aspre, din cauza expunerii pentru un timp îndelungat la frig, de aceea e foarte important să le demachiezi cum trebuie. Metoda cea mai corectă este să aplici din nou demachiant pe un disc special și să le masezi din exterior către interior, până când lipglossul, creionul de buze sau rujul bio pe care l-ai purtat toată ziua dispare. Aplică un balsam de buze bio la final, pentru a hidrata și regenera pielea și a asigura o aplicare fără imperfecțiuni a rujului în ziua următoare.

Demachiază și restul tenului

Partea feței care nu a primit atenția ta până în acest punct e cazul să se bucure, la rândul ei, de un ritual de curățare cum se cuvine. Îmbibă un disc demachiant în soluție sau pune crema direct pe față și masează circular până tot machiajul dispare. La final, clătește cu apă călduță sau șterge tenul cu un șervețel sau un disc de vată. Începe cu mijlocul feței, du-te spre tâmple, apoi continuă cu fruntea, bărbia și întreg gâtul. Dacă ai purtat fond de ten, nu uita să cureți și zona urechilor, pentru că de cele mai multe ori această zonă este omisă și este prima în care apar punctele negre. Când ai terminat tot procesul, usucă fața, prin tamponări ușoare, cu un prosop curat din bumbac, fără să stresezi pielea.

Demachierea completă nu s-a încheiat aici!

Nicio demachiere corectă nu se încheie așa. După ce ai șters atent apa, e necesar să masezi întreaga față, mai puțin zona ochilor, cu o loțiune tonică bio, care va șterge urmele omise de machiaj și va închide porii. După aceea, aplică un strat subțire de cremă sau ser pe întregul ten, iar pentru ochi folosește un produs destinat acestei zone.

Acum ai o piele curată, care va fi ferită de puncte negre, coșuri, pete sau alte imperfecțiuni!

Citeste si:

Sursa:Agentia Digital Workforce
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns