Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele cosmeticelor

Secretele cosmeticelor

Orice femeie preocupata de machiaj si de frumusetea tenului are in trusa de farduri cel putin un fond de ten, un corector, un fard de obraz, cateva rujuri sau lacuri de buze, un dermatograf, o penseta, un fard de ochi si un rimel. Ca aceste produse sa ne fie mereu aliati de nadejde, e bine sa stii cateva lucruri despre ele.

Fond de ten

  • Cand expira – Dupa 12 luni daca este hidratant sau dupa 18 luni daca e uleios.
  • Cand e vechi – Textura lui e sfaramicioasa, se separa partile componente sau pateaza tenul ori se strange pe fata.

Sfaturi

Alege fondul de ten cu pompita, astfel incat sa ia contact cat mai putin cu aerul si sa nu se usuce. Daca folosesti un produs din borcan, trebuie sa stii ca de fiecare data cand bagi mana in cutie introduci bacterii. Fa-ti un obicei si aplica fondul de ten cu o discheta din bumbac! E indicat sa nu arunci capacelul din plastic transparent, fiindca el etanseaza borcanul si vei evita astfel deteriorarea fardului.

Ruj sau gloss

  • Cand expira – Dupa 18 luni. Miroase-l. Daca ti se pare ca e alterat sau ranced, e cazul sa-l arunci.
  • Cand e vechi – Evita sa cumperi rujuri cu sigiliul rupt sau care par transpirate ori uleioase.

Sfaturi

Foloseste pentru aplicare o pensula si evita contactul produsului cu degetele sau cu buzele. Rujul se poate contamina cu bacteriile prezente pe piele si se strica mai repede.

 

Mascara

  • Cand expira – Dupa sase luni.
  • Cand e vechi – Dupa ce expira, rimelul se usuca si lipeste genele in manunchiuri. E semn ca trebuie sa renunti la el.

Sfaturi

Pentru a aplica rimelul corect, trebuie sa invarti periuta de doua ori in tub si apoi sa aplici produsul pe gene. Evita sa introduci si sa scoti peria din tub de mai multe ori, intrucat in felul acesta aerul introdus va usca rimelul. In nici un caz nu incerca sa diluezi rimelul uscat cu putina apa! De la cele vechi poti pastra periuta si, dupa ce o cureti, s-o folosesti ca pieptan pentru sprancene. Daca vei cumpara un rimel ieftin, vei fi nevoita sa-l schimbi des pentru ca va avea viata scurta.

Farduri de obraz si de ochi

  • Cand expira – in circa trei ani.
  • Cand e vechi – Fardurile au expirat cand si-au pierdut stralucirea, iar culoarea nu mai rezista mult pe piele.

Sfaturi

Ai grija sa inchizi bine capacul fardului, pentru a nu patrunde umezeala si aerul sau pentru a nu se varsa, mai ales daca formula este pulbere. Cumpara farduri mono- sau bicolore pe care le folosesti si evita trusele in care sunt culori de care nu te vei atinge niciodata.

Creioane

  • Cand expira – dupa 18 luni.
  • Cand e vechi – Cand devin uscate, iti va fi greu sa le folosesti si iti vor irita pielea, fie ca vorbim de dermatografe sau creioane de buze.

Sfaturi

Daca ai avut vreo infectie la ochi, arunca toate fardurile pe care le-ai folosit in acea perioada pentru ca au fost contaminate. Ascute creioanele inainte de fiecare folosire pentru a indeparta toti germenii stransi pe produs. Tine creionul cateva minute in congelator inainte sa-l ascuti, ca varful sa nu se rupa!

Comments

comments

Lasă un răspuns