
O piele sănătoasă trebuie curățată de două ori pe zi, dimineața și înainte de culcare! E simplu și, în același timp, complicat.
Dacă tenul tău arată curat, asta nu înseamnă că lucrurile stau într-adevăr astfel. Impurități invizibile cu ochiul liber pot astupa porii și afecta sănătatea ei. Cel mai simplu mod să le vii de hac este să-ți ștergi fața cu un șervețel sau o dischetă umezită. Vei fi uimită să observi ce nu se vede în mod obișnuit ! Scapă de aceste impurități prin demachiere regulată, dimineața și seara, și fă-o cât mai corect pentru a nu rămâne nicio urmă de murdărie pe față. Îți oferim câteva sfaturi despre cum să aplici acest tratament ca un profesionist.
Pune loțiune demachiantă pe un tampon și maseaz-o pe toată fața, ca și cum te-ai săpuni. Prin aceste mișcări delicate, loțiunea demachiantă dezlipește și atrage de pe piele praful, celulele moarte și sebumul.
Îndepărtează loțiunea demachiantă cu un burețel de față sau un șervet umezit. Mai pune puțin demachiant pe o altă dischetă și șterge din nou. Dacă este încă murdar, operațiunea trebuie repetată.
Fii blândă cu pielea din jurul ochilor – este sensibilă, subțire, iar manevrele trebuie să fie delicate pentru a nu duce la apariția ridurilor premature. Și demachiantul este extrem de important pentru această zonă, unele soluții demachiante fiind prea gresive: vei constata că, ajungând în ochi, dau senzație de usturime – semn că sunt nepotrivite pentru această zonă! E bine să alegi o apă micelară sau un demachiant special pentru ochi (îl poți folosi fără grijă și pentru restul feței).
Dacă ai genele rimelate, mai întâi înmoaie-le! Îmbibă o dischetă sau un șervețel și aplică pe ochi. Presează și masează delicat, ca apa să înceapă dizolvarea fardului. Aplică puțin demachiant și șterge repede urmele (o soluție prin care îndepărtezi mascara fără să-ți traumatizezi genele). Uleiul de măsline poate fi un foarte bun demachiant natural pentru ochi și ten.
3 lucruri importante
Demachiantul nu este un tratament nutritiv sau hidratant – așadar, nu trebuie lăsat pe piele! După demachiere, tenul se șterge cu apă tonică sau se clătește cu apă.
Apa micelară este potrivită tuturor tipurilor de ten.
Pe lângă ulei, laptele și iaurtul sunt alte demachiante naturale eficiente.
Citește și:
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.17/30.04.2015
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: Thinkstock