Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele machiajului nude

Secretele machiajului nude

 

Câteva tuşe fine, nuanţe subtile şi chipul se transformă într-unul de porţelan. Fardurile par a fi uitate şi trăsăturile sunt puse în valoare prin simplitate. Este machiajul de care avem nevoie atunci când nu vrei să ieşi în evidenţă şi totuşi să arăţi perfect. Unde mai pui că perfecţiunea vine la pachet cu alte beneficii: n-ai cum să dai greş, se asortează fiecărei vestimentaţii şi oricărui moment din zi. Şi oare cine nu admiră naturaleţea? În plus, poţi să realizezi foarte repede un machiaj nude, dar, ca să-ţi iasă impecabil, trebuie să ţii cont de câteva reguli.

Ten fără imperfecţiuni

Pentru că e vară şi tenul trebuie să-şi ia porţia de oxigen, e bine să optezi pentru o cremă colorantă din gama BB-urilor, care să aibă o acoperire eficientă, pentru că acest machiaj nu trebuie să lase la vedere nici o imperfecţiune a pielii. Dacă ai coşuri, bubiţe sau alte semne care nu se lasă ascunse cu una, cu două, atunci aplică mai întâi crema, iar după câteva minute, acoperă imperfecţiunile cu un baton corector, estompând bine marginile.
Ca tenul să aibă o textură fină şi catifelată, aplică mai întâi un serum cu efect de lifting şi netezire şi apoi crema BB.
Alege o culoare a BB-ului cât mai apropiată de nuanţa tenului tău. Ai tenul mixt sau gras? Aplică un serum astringent pe zona T, iar peste cremă pune o tuşă fină de pudră, fără să încarci tenul.

Sprâncene cu formă ideală

Cum nu există o culoare care să atragă atenţia, detaliile ies la iveală foarte uşor, aşa că prima regulă este ca sprâncenele să aibă o formă perfectă. Tăiate, pensate şi conturate cu un creion sau un fard pentru sprâncene, apoi pieptănate cu peria specială, vor arăta extrem de natural şi în acelaşi timp fără cusur. Sprâncenele bine îngrijite definesc ochii şi pun privirea în valoare.

Contur fin

Machiajul nude nu înseamnă lipsa fardurilor, ci doar că ele nu… sar în ochi. Un contur foarte subţire, chiar la baza genelor va da un pic de şarm privirii fără să o îngreuneze ori să atragă atenţia. Poţi trasa conturul şi din linii foarte scurte şi apropiate, însă e necesar să ai un creion bine ascuţit. Conturează doar pleoapa superioară.

Gene la 180 de grade

Rimelul nu trebuie să lipsească, reprezintă sarea şi piperul oricărui machiaj, cu atât mai mult în acest caz. Cum genele curbate deschid ochii şi îi luminează, făcându-i să pară mai mari, iar lungimea lor aduce senzualitate, alege o mascara pentru curbare şi alungire.

Tuşe discrete

Aplică puţin fard fumuriu, bej-închis sau chiar maro în pliul pleoapei, astfel încât să creezi o uşoară umbră care să dea profunzime ochilor. Dacă ai pus prea mult fard şi culoarea se observă, ia din surplus cu o pensulă groasă. Umbreşte puţin pomeţii aplicând o tuşă fină pe obraji, ca o îmbujorare delicată, extrem de suavă.

Buze cu lipici

Pentru buze, alege rujuri bej, roze sau glossuri transparente, în nuanţe care să semene cât mai mult cu cea naturală, dar care dau un efect de prospeţime.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns