Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele rujurilor

Secretele rujurilor

Îți dorești ca buzele tale să arate senzual, întocmai precum cele din reclamele la ruj, iar culoarea să dureze chiar dacă folosești un ruj obișnuit?

Buzele se îngrijesc la fel de atent ca tenul dacă vrei să fie netede și catifelate. De curând, au apărut creme dedicate lor, dar gesturile corecte nu le implică neapărat. Exfolierea și hidratarea sunt două cuvinte de ordine, iar dacă vrei să te bucuri de senzualitatea pe care o aduce un ruj, te invit să-i afli secretele.

Cremoase sau mate, rujurile se aplică mult mai precis folosind o pensulă specială. Vârful subțire și puternic poate urmări și defini exact conturul natural sau pe cel ideal.

Un ruj se aplică ușor pe buze bine hidratate. Balsamul este cea mai eficientă și rapidă metodă de hidratare a buzelor. Se aplică seara sau înaintea rujului cu 5-10 minute, apoi se îndepărtează surplusul tamponând buzele cu un șervețel.

Ca să-i dai rujului mai multă rezistență, aplică puțin fond de ten pe buze sau un fard corector. La fel ca la balsam, înlătură surplusul prin presare cu un șervețel. Acest gest neutralizează nuanța buzelor și culoarea va fi astfel cea din tub, produsul aderând optim.

Dacă porți un ruj într-o nuanță îndrăzneață, puternică, subliniind marginea exterioară a liniei buzelor cu un anticearcăn baton, vei crea o barieră care previne întinderea rujului sau „înflorirea“ culorii prin micile riduri din jurului buzelor (aspect valabil și pentru tenurile tinere).

Există rujuri care au o culoare neutră, însă, după aplicare, culoarea lor se intensifică în funcție de pigmentul buzelor. Principiul este asemănător cu al rujurilor verzi ce deveneau ciclamen sau roșii pe buze.

Tot pentru a da rezistență rujului, pune pe un șervețel puțină pudră, îndoaie-l și presează-l pe buzele deja rujate, aplicând pudra prin textura fină de hârtie. Acest truc îl folosesc make-up artiștii în culisele spectacolelor de modă. Culoarea se menține neschimbată astfel mai mult timp.

Rujurile închise micșorează optic buzele și, ca atare, nu sunt indicate pentru buze subțiri. În schimb, cele deschise, chiar sidefate sau cu sclipici, sunt bine-venite acestora.

Dacă vrei să dai mai mult volum buzelor, aplică după ce te-ai rujat puțin luciu pe mijlocul buzelor, un gloss cu sclipici ori chiar fard sidefat apropiat de culoarea rujului. În felul acesta, ele vor părea mai pline. De curând, au apărut glossuri care aduc acest efect, însă el nu se menține prea mult, necesitând o nouă aplicare după 1-2 ore.

Un bun demachiant pentru buze este uleiul de măsline. Se masează buzele cu 1-2 picături de ulei și apoi se șterg cu un disc demachiant umezit cu apă.

Știai?

  • Formulele mate sunt mai rezistente decât cele cremoase.
  • Folosind creionul de buze nu doar pe contur, ci pe toată suprafața buzelor, rujul rezistă mult timp.
  • Exfolierea buzelor se poate face simplu frecând buzele cu o perie de dinți moale umezită.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr 15/20.04.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns