Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele unui make-up artist

Secretele unui make-up artist

Cum a inceput cariera de make-up artist a Anei Maria Gorgonetu?
Nu stiu daca a fost o pura intamplare sau chiar asa a trebuit sa fi e. Inainte de a fi make-up artist, am fost si sunt, in continuare, cosmeticiana. Provocarea de a-mi incerca talentul de make-up artist a venit din partea Catincai Roman, care mi-a propus sa machiez la o prezentare de moda. Acesta a fost primul pas. Apoi, au urmat si alte prezentari, unde l-am intalnit pe Doru Amariucai, care mi-a propus sa incep o colaborare cu el. Si asa am inceput sa lucrez pentru marea majoritate a revistelor.

Ce amintiri pastrezi de la primul machiaj profesionist pe care l-ai facut?http://localhost/femeia/wp-content/uploads/2012/03/21/pensule-make-up-art2.jpg
Primul machiaj profesionist l-am realizat, asa cum spuneam, la prezentarea Catincai. A fost un machiaj de podium, cu totul deosebit, pentru ca am folosit culori inchise, grena, maro si negru. A fost o provocare, pentru ca nu mai facusem pana atunci machiaje accentuate.

Vorbeste-ne despre cartea ta, „In cautarea propriei frumuseti – carte de machiaj”. Cum ti-a venit ideea de a scrie o astfel de carte?
Ideea nu a fost a mea, ci a unui editor cu care m-am intalnit la o sedinta foto. La inceput am refuzat propunerea, mai ales ca in scoala nu am fost niciodata buna la compunere. Editorul a insistat timp de cateva luni, pana cand am acceptat. Mi-a placut ideea de a scrie o carte de machiaj pentru persoane obisnuite si nu despre vedete.

Exista anumite „reguli de aur” pentru un machiaj perfect?
In primul rand, tenul trebuie foarte bine curatat si hidratat corespunzator, pentru ca fondul de ten sa se aseze bine. Si, foarte important, atunci cand alegi culorile, indiferent daca este vorba despre blush sau fard de ochi, acestea trebuie sa se intrepatrunda, pentru a nu crea aspectul de „pata de culoare” pusa inestetic.

Ce vedeta internationala ti-ar placea s-o machiezi?
Mi-ar placea foarte mult sa o machiez pe Cher, pentru ca e foarte indrazneata in aparitii. Are un stil aparte, care se adapteaza foarte usor diferitelor schimbari.

Tie, personal, cum iti place sa te machiezi?
Desi ar parea putin ciudat pentru unii, mie imi plac toate culorile si toate accesoriile ce tin de machiaj. Asa ca adaptez, in functie de situatie, genele false, culorile tari si gliterele (sclipiciul).

Care sunt lucrurile pe care le-ai face daca ai avea timp?
As calatori foarte mult, as citi si as picta. Mi-am luat doua panze pe care vreau sa pictez peisaje, bineinteles, folosind culori adaptate mobilierului. Si mi-ar mai placea sa stiu cum e sa fi i oier, sa te plimbi cu oile pe munte. De mica mi-au placut foarte mult oile, iar, la nunta, prietenii, cunoscandu-mi pasiunea pentru aceste animale, mi-au facut cadou un substitut al oii, o capra.

Care sunt planurile tale in viitor?
Am foarte multe planuri legate de viitor, mai ales ca am afl at de curand ca sunt insarcinata. Mi-as dori sa ma documentez despre nasterea in apa. Mi se pare fascinant. Abia astept sa experimentez ipostaza de mamica!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns