Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretul buclelor perfecte

Secretul buclelor perfecte

Să ai părul creț nu este întotdeauna o fericire. Îngrijirea cârlionților naturali e dificilă, dar rezultatul strădaniilor este atât de dulce și de senzual, încât întoarce priviri.

Chiar și părul doar puțin ondulat îţi poate crea probleme, dar nu-i greu să-i dai o formă frumoasă. Fiecare tip de bucle are nevoie de un tratament special. Alegând produsul de îngrijire potrivit, îi dai părului tău un aspect de invidiat fără prea mare efort.

Ondulare delicată

Nu ai părul nici drept, nici ondulat. Uşor vălurite, pletele cad adesea pe umeri, fără formă. Totuși, părul are șarmul lui, iar aceste onduleuri ce amintesc de unduirile delicate ale apei sunt pe val în acest sezon. După spălare, hidratează-l cu un ulei, răsucește șuvițele pe deget și prinde-le cu agrafe. Odată uscat, părul va căpăta volum și un aspect sălbatic, atrăgător.

Creţ şi sârmos

Părul ce seamănă cu cel al africanilor este foarte uscat, fără strălucire și de multe ori e încâlcit. Îl ajuți cu balsamuri şi tratamente pentru păr uscat, la fiecare spălare, ce-i vor reda supleţea. Vara, nu ieși din casă fără să aplici un balsam leave-in cu factor de protecţie solară.

Bucle mari

Dacă părul este prea lung, din pricina greutății firului, buclele îşi vor pierde forma de la o oră la alta. Ca să le menții intacte mai mult timp, aplică puțină spumă de coafat pe părul umed și usucă-l prins în pumn sau cu ajutorul unui difuzor.

Bucle mici şi dese

Des, ferm, elastic – acest tip de păr stă creţ fără nici un ajutor, însă este foarte uscat, se încurc` și se deteriorează ușor. Foloseşte produse de îngrijire speciale pentru părul creţ și lasă-l să se usuce natural, pentru a nu-i accentua uscăciunea. Piaptănă părul doar când este uscat, cu o perie din fibră de carbon, pentru a evita electrizarea.

Îl ai drept, dar îl vrei creț

Când ai părul drept, râvnești după bucle și, deși le poți meșteri rapid, forma lor nu se păstrează mult timp. Spuma modelatoare și un ondulator conic fac o treabă excelentă chiar și cu cel mai subțire și moale păr. Un alt secret este să ondulezi șuvițe subțiri. Fixativul este și el util pentru păstrarea formei buclelor; alege o formulă delicată pentru păr, dar cu forță de fixare.

Articol preluat din ediția de septembrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns