Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Sfaturi anti-imbatranire pentru femei de orice varsta

Sfaturi anti-imbatranire pentru femei de orice varsta

Ştim cu toate că nu avem cum să scăpăm de procesul de îmbătrânire, dar asta nu înseamnă că nu putem să ne împotrivim cu succes. Haideţi să ne pregătim să luptăm folosind aceste sfaturi anti-îmbătrânire – te vor ajuta să-ţi încetineşti ceasul biologic indiferent de vârsta pe care o ai.

Pasul 1: Fii activă 

Orice specialist din zona de fitness, nutriţie şi chiar sănătate îţi va spune că una dintre cele mai importante acţiuni anti-îmbătrânire este să te păstrezi activă, atât fizic cât şi mental. Fă mişcare şi vei fi plină de energie, păstrează-ţi mintea activă şi vei avea un moral excelent. Dictonul american „Use it or lose it” (Foloseşte-l sau îl vei pierde) este complet adevărat în acest caz.

Orice fel de mişcare este bună, fie că este vorba despre mers pe jos, alergare, pilates sau fitness. Chiar şi soluţiile rapide şi ieftine precum exerciţiile cu propria greutate ajută enorm ca metode anti-îmbătrânire.

Citeste si: 6 motive pentru a urca pe scari

Pasul 2: Hrăneşte-te (şi bea apă) corect 

Multe dintre noi suntem inebunite după fast food – şaorma? 🙂 – mai ales când suntem pe fugă, dar o dietă nepotrivită va avea mai târziu efecte dure asupra fizicului (şi psihicului) nostru. Experţii în îngrijirea pielii pun un mare accent pe alimentaţie, ca un factor important anti-îmbătrânire.

Mai multe fructe şi legume ajută, la fel reducerea consumului de zahăr, grăsimi şi carbohidraţi. Cu cât înaintăm în vârstă cu atât devin mai importante. Dacă e cazul suplimentează-ţi alimentaţia cu vitamine şi minerale. Fă-ţi un obicei din a bea apă multă – 2 litri pe zi, sau echivalentul a 8 pahare.

De ce este important să ne hidratăm? Pentru că pielea este primul organ care cedează apă atunci când organismul are nevoie, deci şi primul care suferă în caz de sete.

Ţi se face poftă de anumite dulciuri sau mâncăruri? Renunţă la ciocolata cu alune la care pofteşti şi înlocuieşte-o cu ceva mult mai sănătos şi benefic pentru piele. De exemplu fructe şi legume precum grapefruit, căpşuni, castraveţi sau banane. Adaugă seminţe de chia, nuci şi seminţe de in în mâncare pentru un plus de Omega-3.

De asemenea limitează consumul de alcool şi cafeină, cunoscute că având un efect accentuat de deshidratare. Mai ales în cazul alcoolului, este de preferat un pahar de vin roşu din când în când – nivelele ridicate de antioxidanţi sunt mai mari în vinul roşu decât în celelalte tipuri de vin, făcând din acesta un puternic agent anti-îmbătrânire pentru femeile de toate vârstele.

Citeste si: 3 trucuri ca sa bei mai multa apa

Pasul 3: Lasă-te de fumat 

Un alt factor important în lupta anti-îmbătrânire (dar şi pentru o viaţă mai sănătoasă) este renunţarea la fumat. Specialiştii dermatologi clasifică nicotina drept unul dintre cei mai nocivi agenţi care afectează îmbătrânirea organismului.

Îmbătrânirea pielii este cauzată de factori interni şi factori externi. Odată cu vârsta apar riduri fine, pielea se subţiază şi devine mai uscată, unghiile se subţiază şi părul se răreşte. Factorii externi care accelerează procesul de îmbătrânire sunt expunerea la soare, FUMATUL, expresiile faciale repetitive (zâmbetul, da!), poziţiile de somn şi gravitaţia. Primii doi sunt cei mai dăunători, dar din fericire pe ambii îi putem controla.

Pasul 4: Ai grijă la soare 

În ciuda calităţilor sale indiscutabile, soarele este şi cel mai mare pericol al îmbătrânirii pielii. Expunerea prelungită la ultra-violete distruge colagenul din piele şi cauzează riduri şi pierderea elasticităţii, precum şi riscul de cancer. Soluţia ideală anti-îmbătrânire: foloseşte protecţie solară zilnic.

Citeste si: Beneficiile expunerii la soare

Pasul 5: Fă-ţi timp pentru tine 

Ai grijă de corpul tău şi el va avea grijă de ţine. Aşa că, de ce să nu începi cu pielea? Cei mai apreciaţi makeup artişti susţin că unul dintre cele mai bune produse anti-îmbătrânire este serul. Serurile încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii, pătrund adânc în piele şi au un efect rapid.

O altă armă puternică în lupta noastră pentru o strălucire a pielii precum în adolescenţă este somnul. Odihneşte-te, dormi şase-opt ore pe noapte; este esenţial pentru regenerarea energiei şi pentru sănătatea organismului.

Pasul 6: Fii fericită 

Starea de fericire ajută enorm atât în cazul sănătăţii cât şi ca agent anti-îmbătrânire. Cu cât eşti mai fericită cu atât eşti mai sănătoasă – şi asta îţi va aduce acea strălucire a tinereţii indiferent de vârstă.

Ca un agent anti-îmbătrânire este recomandată şi o formă de spiritualitate, indiferent dacă eşti sau nu religioasă, fiind un element cheie în găsirea fericirii. Spiritualitatea te ajută să fii mai îngăduitoare, să ierţi şi să te adaptezi mai uşor. Are şi efect de micşorare a stresului emoţional, ceea ce aduce în schimb sănătate fizică şi psihică mai bună. Conexiunea dintre corp, minte şi spirit este evidentă. Cu cât suntem mai aproape de ideal pe toate cele trei planuri cu atât mai împlinite şi fericite vom fi.

Citeste si: Slaba nu inseamna si fericita

Care sunt trucurile tale anti-îmbătrânire? Cum te păstrezi în cea mai bună formă? Nu fii timidă şi lasă-ne un comentariu mai jos.

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pexels.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns