Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Q&A: Sfaturi despre frumusete

Q&A: Sfaturi despre frumusete

fata cu flori in par

Luminița Tăbăran, beauty editorul revistei Femeia., a răspuns câtorva întrebări despre frumusețe trimise de cititoare pe adresa redacției. Iată-le:

Am văzut prin magazine, la diverse firme, un burețel de forma oului pentru aplicarea fondului de ten. Ce beneficii are față de burețelul clasic?

Este un burețel inovator, pe care l-am descoperit și eu la make-up artiști. Este moale, are o textură fină, specială pentru aplicarea fondului de ten și a anticearcănului, nu încarcă tenul și nici nu absoarbe mult produs. Forma de ou e de ajutor în aplicarea uniformă a produselor în zona ochilor și nasului. Se curăță ușor prin spălare și poate fi refolosit până când dă semne de deteriorare (din experiență, îți pot spun că e destul de rezistent).

Am niște goluri în sprâncene. M-ar ajuta vopsitul sprâncenelor? Este dificil să le vopsesc acasă, ce sfaturi mi-ati da?

În primul rând, îmi fac datoria și te avertizez că e musai să folosești o vopsea specială de sprâncene, pe care o găsești în multe locuri. Se aplică exact pe contur, iar micile erori se șterg pe loc cu un bețigaș cu vată, întrucât vopseaua pătează pielea (acest aspract e uneori un lucru bun, pentru că se acoperă golurile inestetice prin acest efect). Vopseaua se aplică doar cinci minute și operațiunea nu este o mare bătaie de cap. Pe de altă parte, există în farmacii produse care te ajută să stimulezi refacerea sprâncenelor prin creșterea firelor de păr în mod natural. Spre exemplu, tratamentul pentru creșterea genelor și sprâncenelor de la Foltene, care conține o oligozaharidă marină cu efect regenerant.

Părul meu este destul de uscat, dar și rebel, așa că folosesc destul de frecvent placa. Uleiul de argan aplicat înaintea plăcii l-ar proteja?

Asta, doar dacă vrei să-ți prăjești părul! Este una dintre greșelile frecvente, uleiul fiind văzut ca un tratament omnipotent pentru păr – și chiar este, cu condiția să-l folosim corect. Poți aplica uleiul înainte de uscare, dacă lași părul să se usuce natural sau folosești uscătorul la o temperatură scăzută. Altfel, uleiul se folosește numai DUPĂ ce te-ai coafat. Te va ajuta să îmblânzești părul rebel și să-i conferi luciu și hidratare.

Am un lac de unghii foarte frumos și de calitate, dar s-a cam uscat și se întinde cu greutate. Cum să-l împrospătez fără a-l strica? Într-un alt lac am pus acetonă și mai rău s-a uscat! Dizolvantul e bun?

Lacurile au o formulă specială, iar acetona/dizolvantul clasic le poate deteriora structura. Există diluanți speciali pentru lacurile de unghii, soluții profesionale pe care și manichiuristele le folosesc în saloane. Se toarnă câteva picături, în funcție de cât de vâscos este lacul, se agită, iar lacul își va recăpăta consistența ideală.

Tu de ce sfaturi despre frumusete ai nevoie?

Material preluat din numărul de iunie 2014 al revistei Femeia.
Foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns