Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Sfaturi pentru gene șic

Sfaturi pentru gene șic

În loc să aplici straturi groase de mascara pentru a avea gene mai lungi şi dese, încearcă un machiaj natural!

Mici şi fragile, genele sunt extrem de importante. Ne protejează ochii de praf şi alte impurităţi din aer şi, perfect fardate, ne pun în valoare frumusețea. Aplici un strat subţire de mascara şi gata, ochii devin o bijuterie! Este un machiaj simplu și extrem de senzual. Pentru a da şarm privirii, genele trebuie să fie lungi şi dese. Există diverse tipuri de mascara, una şi una, care fac asta într-o clipă, dar și tratamente la-ndemână, pe care să le urmezi indiferent dacă folosești sau nu mascara.0

Fii blândă cu ele!

Unul dintre motivele pentru care genele nu au volum este că el s-a diminuat în timp, din pricina tratamentului brutal aplicat în momentul demachierii. Îndepărtează machiajul delicat, nu trage şi nu freca ochii. Întinde demachiantul pe toată suprafața dischetei de bumbac sau alege o formulă lichidă şi presează preţ de câteva secunde pe fiecare geană. Apoi, cu mişcări uşoare dreapta-stânga, şterge mascara. Repetă operaţiunea până ce discul demachiant rămâne curat.

Nu lăsa mascara pe gene peste noapte!

Oricât de avansată ar fi formula produsului, mascara usucă genele şi acestea se pot rupe cu uşurinţă.

Masează-le!

Genele sunt fragile şi pot cădea uşor chiar dacă nu le „maltratezi“. Le întărești masându-le ușor, cu puţină vaselină, după demachiere. Acest simplu gest stimulează foliculii firelor de păr, iar genele devin mai rezistente şi, în timp, chiar se alungesc.

Fă tratamente de îndesire!

Uleiul de măsline, de brusture și cel de ricin fac adevărate minuni pentru gene. Bogate în vitamine şi minerale, acestea hidrateză rădăcina, hrănesc firul de păr şi accelerează creşterea. Trebuie doar să aplici unul dintre aceste uleiuri (sau o combinaţie) pe genele curate, iar ele vor creşte mai groase.

Ține cont de dietă!

Ştiai că dieta afectează creşterea genelor? Un regim alimentar bogat în grăsimi subţiază şi răreşte genele, pe când unul care include multe proteine şi vitamina B te ajută să ai gene naturale de invidiat. Biotina face ca părul să crească incredibil de repe-de – poţi s-o iei sub formă de supliment ori să consumi drojdie de bere, gălbenuş, avocado, banane, fulgi de ovăz sau soia.

Articol preluat din ediția de aprilie 2014 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns