Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Sfaturi vintage pentru frumusete contemporana (I)

Sfaturi vintage pentru frumusete contemporana (I)

Sfaturi vintage pentru frumusete contemporana – Înainte de apariţia produselor cosmetice moderne, o varietatea de lucruri erau folosite pentru proprietăţile lor de înfrumuţesare. Unele dintre ele erau echivalentul cosmetic al uleiului de şarpe, altele funcţionau şi erau mult mai ieftine decât echivalentul lor modern.

Aceasta este o listă cu sfaturi vintage pentru frumuseţe.

1. Castraveţii verzi

Doamnele din filmele vechi sunt adesea văzute cu castraveţi verzi pe ochi înainte de a se duce la culcare. Motivul este adesea precizat, deci publicul telespectator a înţeles ritualul. Normal, au înţeles- castravetele verde este un hidratant natural, prevenind uscarea şi umflarea pielii pe parcursul nopţii. De altfel, îngustează porii, calmează piele şi o protejează de razele solare dăunătoare. Castraveţii verzi sunt cunoscuţi şi pentru proprietăţile lor de întinerire. Sunt folosiţi, în mod frecvent şi pentru deschiderea culorii pistruilor. Această legumă este bună pentru pielea uleioasă şi predispusă la acnee.

Citeste si: Incredibilele beneficii ale sucului de castravete

2. Ulei 

Folosirea uleiului dă gătit ca tratament pentru păr era cândva ultimul răcnet, dar odată cu intrarea pe piaţă a produselor cosmetice moderne şi scumpe, acest obicei s-a rărit. Dacă decizi să încerci acest sfat, alege uleiul potrivit pentru tipul părului tău. Nu-ţi pune ulei direct pe păr sau pe cap! În schimb, pune câteva picături de ulei în palmă şi freacă-ţi mâinile pentru a împrăştia uleiul. Vârfurile firelor tale de păr sunt cel mai uşor afectate, deci necesită atenţie specială. Pune-ţi din nou câteva picături de ulei în palmă şi masează-ţi scalpul pentru 5-10 minute. După care acoperă-ţi părul cu un prosop pentru a preveni scurgerea şi ţine-l pentru 15 minute.

3. Sucul de lămâie

Poate fi folosit şi pentru îndepăratea petelor de pe mână şi faţă, ca cele făcute de sucul unui fruct. Sucul de lămâie este benefic părului şi unghiilor. Poţi cheltui sute de lei pe creme scumpe care fortifică unghiile, purifică pielea, şi deschid culoarea părului tău. În plus, te poţi bucura de un tratament de spa folosindu-te de ingredientele tale de acasă. Dacă vrei să scapi de puncte negre, cicatrici provocate de acnee şi riduri, atunci trece acest produs pe lista ta de produse de înfrumuţesare.

Citeste si: Intrebuintarile lamailor

4. Berea

Chiar şi în zilele noastre, vedetele de film şi alţi profesionişti jură că berea dă volum şi strălucire părului. Berea este bogată în vitamin B, proteine, fier, zinc, şi magneziu. Această băutură alcoolică este cunoscută pentru proprietăţile antibacteriene. Mai mult de atât, este un mod bun de a reface orice tip de păr, mai ales pentru cel tratat cu coloranţi sau cel uscat şi creţ. S-ar putea să fie nevoie de o spălare intensă pentru a îndepărta mirosul de bere din păr.

5. Ondulare

Ondulatoarele au început să apară în anii 1940, dar multe femei foloseau o metodă mai veche de ondulat. Constă în înfăşurarea unor secţiuni mici ale părului în cârpe impletite pentru a genera bucle. Trebuie să dormi pe ele pentru a obţine aspectul corect, dar cârpele sunt mai comfortabile decât bigudiurile. Mai mult de atât, ele nu-ţi vor deteriora părul aşa cum o face ondulatorul. Una dintre bilele negre ale acestei metode este că s-ar putea ca buclele să fie mai răsucite decât trebuie şi de mărimi diferite.  Dacă decizi să urmezi acest sfat, ţine minte că este mai uşor să produci bucle în cazul unui păr curat şi puţin umed.

Citeste si: Ce gresesti cand folosesti ondulatorul

Înainte să plăteşti o avere pe produse cosmetice şi creme hidratante, încearcă nişte sfaturi vintage care ar putea funcţiona.

Cunoşti alte sfaturi vintage pentru frumuseţe? Noi mai avem o lista. O gasesti aici!

 

Comments

comments

Lasă un răspuns