Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Sfaturi vintage pentru frumusete contemporana

Sfaturi vintage pentru frumusete contemporana

Sfaturi vintage pentru frumusete contemporana – Înainte de apariţia produselor cosmetice moderne, o varietatea de lucruri erau folosite pentru proprietăţile lor de înfrumuţesare. Unele dintre ele erau echivalentul cosmetic al uleiului de şarpe, altele funcţionau şi erau mult mai ieftine decât echivalentul lor modern.

Aceasta este o listă cu sfaturi vintage pentru frumuseţe.

1. Castraveţii verzi

Doamnele din filmele vechi sunt adesea văzute cu castraveţi verzi pe ochi înainte de a se duce la culcare. Motivul este adesea precizat, deci publicul telespectator a înţeles ritualul. Normal, au înţeles- castravetele verde este un hidratant natural, prevenind uscarea şi umflarea pielii pe parcursul nopţii. De altfel, îngustează porii, calmează piele şi o protejează de razele solare dăunătoare. Castraveţii verzi sunt cunoscuţi şi pentru proprietăţile lor de întinerire. Sunt folosiţi, în mod frecvent şi pentru deschiderea culorii pistruilor. Această legumă este bună pentru pielea uleioasă şi predispusă la acnee.

Citeste si: Incredibilele beneficii ale sucului de castravete

2. Ulei 

Folosirea uleiului dă gătit ca tratament pentru păr era cândva ultimul răcnet, dar odată cu intrarea pe piaţă a produselor cosmetice moderne şi scumpe, acest obicei s-a rărit. Dacă decizi să încerci acest sfat, alege uleiul potrivit pentru tipul părului tău. Nu-ţi pune ulei direct pe păr sau pe cap! În schimb, pune câteva picături de ulei în palmă şi freacă-ţi mâinile pentru a împrăştia uleiul. Vârfurile firelor tale de păr sunt cel mai uşor afectate, deci necesită atenţie specială. Pune-ţi din nou câteva picături de ulei în palmă şi masează-ţi scalpul pentru 5-10 minute. După care acoperă-ţi părul cu un prosop pentru a preveni scurgerea şi ţine-l pentru 15 minute.

3. Sucul de lămâie

Poate fi folosit şi pentru îndepăratea petelor de pe mână şi faţă, ca cele făcute de sucul unui fruct. Sucul de lămâie este benefic părului şi unghiilor. Poţi cheltui sute de lei pe creme scumpe care fortifică unghiile, purifică pielea, şi deschid culoarea părului tău. În plus, te poţi bucura de un tratament de spa folosindu-te de ingredientele tale de acasă. Dacă vrei să scapi de puncte negre, cicatrici provocate de acnee şi riduri, atunci trece acest produs pe lista ta de produse de înfrumuţesare.

Citeste si: Intrebuintarile lamailor

4. Berea

Chiar şi în zilele noastre, vedetele de film şi alţi profesionişti jură că berea dă volum şi strălucire părului. Berea este bogată în vitamin B, proteine, fier, zinc, şi magneziu. Această băutură alcoolică este cunoscută pentru proprietăţile antibacteriene. Mai mult de atât, este un mod bun de a reface orice tip de păr, mai ales pentru cel tratat cu coloranţi sau cel uscat şi creţ. S-ar putea să fie nevoie de o spălare intensă pentru a îndepărta mirosul de bere din păr.

5. Ondulare

Ondulatoarele au început să apară în anii 1940, dar multe femei foloseau o metodă mai veche de ondulat. Constă în înfăşurarea unor secţiuni mici ale părului în cârpe impletite pentru a genera bucle. Trebuie să dormi pe ele pentru a obţine aspectul corect, dar cârpele sunt mai comfortabile decât bigudiurile. Mai mult de atât, ele nu-ţi vor deteriora părul aşa cum o face ondulatorul. Una dintre bilele negre ale acestei metode este că s-ar putea ca buclele să fie mai răsucite decât trebuie şi de mărimi diferite.  Dacă decizi să urmezi acest sfat, ţine minte că este mai uşor să produci bucle în cazul unui păr curat şi puţin umed.

Citeste si: Ce gresesti cand folosesti ondulatorul

6. Ouăle
De ani de zile s-au folosit ouă în industria cosmeticelor, dat fiind faptul că hrănesc  părul şi pielea cu vitamine, minerale şi proteine.  În combinaţie cu diferite ingrediente, ouăle se potrivesc oricărui tip de piele. Ouăle reduc  riscul umflării ochilor, porilor închişi, îţi hidratează pielea şi o face mai elastică.
Ca tratament pentru riduri, albuşul poate fi întins pe suprafaţa feţei, lăsat pentru o scurtă perioadă de timp, după care limpezit. Dacă vrei să îndepărtezi de bronzul excesiv, amestecă albuşul de ou cu miere, şi aplică-l pe faţă, lăsându-l să-şi facă efectul pentru 10 minute.
7. Praf de copt
Praful de copt aduce multe beneficii frumuseţii. Este nontoxic, ieftin şi serveşte pe post de fundaţie a tuturor ingredientelor de înfrumuţesare din casă. Dacă ai un buget redus, în loc să foloseşti produse demachiante scumpe, amestecă o lingură de praf de copt cu apă. Praful de copt va îndepărta orice reziduu, şi este uşor de limpezit. Acelaşi efect îl va avea şi asupra părului tău- foloseşte praf de copt pentru a-ţi curăţa părul în loc de şampon. Foloseşte-l o dată sau de de două ori de lună pentru a nu- ţi usca părul.
8. Ulei de trandafir
Uleiul extras din petalele trandafirilor este folosit din timpuri străvechi pentru culoarea şi mirosul său , şi oferă un aspect mai natural decât oricare dintre produsele moderne. Dar există multe reţete de casă în care poţi încerca acest lichid miraculos. Uleiul de trandafiri este adecvat oricărui tip de piele, chiar dacă îi este puţin mai greu să refacă pielea uscată, sensibilă şi cea care îmbătrâneşte. Îţi poţi îmbunătăţii cremele cu ajutorul uleiului de trandafir.  Adaugă câţiva stropi de ulei la câteva linguri de cremă. Amestecă bine ingredientele şi pune-le într-un loc rece şi întunecat.
9. Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este considerat produsul de bază al oricărei bucătării şi are multe întrebuinţări, ducând la bun sfârşit misiuni de înfrumuţesare chiar şi în zilele noastre.  Pus pe periuţa ta de dinţi, bicarbonatul de sodiu acţionează la fel de bine ca pasta de dinţi, curăţând dinţii, reîmprospătând respiraţia şi ajutând la păstrarea sănătăţii gingiilor. Bicarbonatul de sodiu poate servi şi pe post de şampon uscat. Dacă adaugi puţin bicarbonat de sodiu şamponului tău, părul tău va căpăta un volum fenomenal.
10. Vaselina cosmetică
Este una dintre cele mai bune creme hidratante de pe piaţă. În ciuda tevaturii făcute în jurul subiectului produselor mai scumpe, vaselina cosmetică  combate ridurile, hidratează pielea şi vindecă crăpăturile la fel de bine ca acele produse. Foloseşte-o pe post de cremă hidratantă pentru piele, ochi, faţă,mâini şi picioare sau păr şi nu vei fi dezamăgită de rezultat. Vaselina cosmetică produce un strat protector deasupra pielii tale care îi menţine umiditatea. Posedă calităţi de vindecare, de netezire şi de întinerire a pielii.
Înainte să plăteşti o avere pe produse cosmetice şi creme hidratante, încearcă nişte sfaturi vintage care ar putea funcţiona.
 
Cunoşti alte sfaturi vintage pentru  frumuseţe? 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns