Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Sistemul coreean de îngrijire a tenului: 10 pași spre perfecțiune

Sistemul coreean de îngrijire a tenului: 10 pași spre perfecțiune

K-Beauty – istoria coreană ce devine tot mai populară în Europa! Și această istorie nu se referă doar la „tinerețea eternă”, caracteristic femeilor asiatice sau modelele incredibile de ambalare a produselor cosmetice, cât la legendarul sistem de îngrijire a pielii pe care coreenii îl urmează cu mare grijă.

Pentru a putea urma etapele de mai jos, te invităm să descoperi o gamă variată de produse destinate pentru îngrijirea facială urmând acest link: https://makeup.ro/categorys/20273/

Pasul 1: Îndepărtarea machiajului de pe ochi

Se realizează cu un agent hipoalergenic sau cu șervețele cosmetice. Nu presați pielea delicată din jurul ochilor, evitând astfel apariția ridurilor și a cearcănelor. Încercați să vă mișcați ușor și lejer, îndepărtând resturile de rimel și farduri cu mișcări circulare lente.

Pasul 2: Curățare

Se efectuează cu ajutorul uleiului hidrofil sau orice alt demachiant pe bază de ulei care, ca urmare a masajului activ se transformă într-o spumă blândă. În plus, îmbunătățește circulația sângelui, oferind tenului un aspect sănătos, iar pielea devenind mai elastică.

Pasul 3: Exfoliant

Pentru tenul gras se recomandă exfolierea o dată pe săptămână, în timp ce pentru tenul sensibil este suficient 1-2 ori pe lună. Utilizați un produs cu acizi sau particule abrazive. Important – să vă concentrați pe zona T, predispusă la acnee și să utilizați cât mai puțin produs.

Pasul 4:  Refresher 

Ceea ce obișnuim să numim tonifiere – tratarea pielii cu un tonic, este un pas extrem de important. În Coreea, este considerat cel mai bun mod de a elimina nu doar impuritățile și bacteriile, dar și resturile produselor utilizate în etapele anterioare. Tonicul restabilește echilibrul natural a pH-ului, are un efect calmant și pregătește pielea pentru aplicarea produselor ulterioare. Conțin adesea extract de bambus fermentat pentru nutriția intensivă a pielii.

Pasul 5: Esența

Nici o femeie coreeană nu se poate descurca fără utilizarea esenței, deși în Europa acest produs nu este prea frecvent. Unii experți compară esențele cu seruri, alții cu mistere, saturate cu substanțe active dar, la final ajung la concluzia că acesta este încă un remediu separat de îngrijire cu propriile sale caracteristici și proprietăți. Deci, care sunt avantajele: are grijă de piele la nivel celular, accelerând reînnoirea celulelor, face pielea netedă și strălucitoare din interior, deci nu mai este necesar utilizarea unui primer sau iluminator.

Pasul 6: Fiole

Sunt versiuni super-concentrate de esențe, care mai sunt numite boostere. Datorită componentelor extrem de active și saturate, fiolele sunt utilizate fie cursiv  (de exemplu, zece zile dimineața și seara), sau o dată pe săptămână în mod regulat. În orice caz, acest tratament ajută la ușurarea pielii, scăpa de petele pigmentare și netezește ridurile fine.

Pasul 7: Măști țesături

De două ori pe săptămână sau mai mult – un ritual care face ca și pielea foarte uscată să fie perfectă, punctul forte fiind hidratarea. În plus, conțin colagen, care odată absorbit restabilește fibrele naturale din epidermă, iar nivelul de absorbție a substanțelor nutritive și umidității este mult mai sporit.

Pasul 8: Cremă pentru ochi

Numele produsului vorbește de la sine, dar ar trebui să țineți cont de tehnică. Răsuciți ușor borcanul de cremă în mâini pentru a-l încălzi puțin și a activa proprietățile benefice, apoi aplicați cu mișcări de tapping sub ochi. Aceasta va conduce la o mai bună absorbție și, în consecință, la rezultate mai vizibile.

Pasul 9: Hidratare

Alege o textură optimă pentru pielea ta: cremoasă, poroasă sau mai ușoară de gel. Aplicați cu mișcări de masaj pentru a spori elasticitatea.

Pasul 10: Crema de noapte 

În mod ideal, în acest moment, fața ta se simte deja excelent, iar pielea pare hidratată sau, cum se mai spune în Coreea, „înrourată”. Pentru a menține efectul obținut folosiți pe timp de noapte o cremă clasică, mască sau stick, important să conțină ingrediente fermentate precum: lotus, bambus sau fructe.

Sursa: La Make Up z.o.o/ sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns