Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Solutii naturale impotriva petelor pigmentare

Solutii naturale impotriva petelor pigmentare

Există multe motive pentru care apar petele de pigmentare pe piele. Expunerea la soare și celulele care secretă haotic melanina (se întâmplă tuturor și nu este semnul unei boli), sunt două motive principale. Dar, există soluții naturale împotriva petelor pigmentare.

1. Cartofi și suc de lămâie, au proprietati de albire naturale. Combină o parte suc de cartofi și o parte de suc de lămâie. Amestecă și aplică pe față.

2. Pulbere de turmeric și iaurt. Puterea de turmeric reduce semnele de pe piele. Un vârf de cuțit de pulbere de turmeric se amestecă bine cu trei linguri de iaurt. Aplică pasta pe față și ține-o până se usucă. Clătește-ți fața cu apă caldă.

3. Castravete și suc de ceapă. Mirosul de suc de ceapa poate fi înțepător, dar este bun pentru pete. Sucul de castravete are proprietăți de albire naturale. Se amestecă cele două sucuri în părți egale și se aplică pe piele. Lăsă-l să se usuce natural și spală fața cu apă călduță. Repetă de trei ori într-o săptămână.

4. Suc de roșii. Sucul de roșii natural poate face minuni pentru pielea ta. Sucul de roșii poate reduce petele și petele pigmentare. Combină suc de rosii cu o lingură de ulei de floarea soarelui (vitamină  E pură), amestecă bine și aplică pe față.

Alege cu grijă soluțiile pe care le folosești pentru față, pentru că unele pot avea ca efect accentuarea petelor pigmentare. În plus obișnuiește-te să folosești mereu o cremă cu factor mare d eprotecție solară și să te speli pe fașță numai cu apă rece sau călduță și niciodată cu apă fierbinte pentru că aceasta are ca efect accentuarea petelor pigmentare.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns