Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Soluţii pentru ochi superbi

Soluţii pentru ochi superbi

Soluţii pentru ochi superbi – O digestie proastă, anemia, o noapte albă, toate acestea îşi pun amprenta pe aspectul ochilor. Le poţi reda strălucirea şi luminozitatea, pentru că există soluţii la orice problemă.

Cearcănele şi pungile sunt două probleme cu care ne confruntăm cu toţii din când în când. Ridurile premature din jurul ochilor ştirbesc şi ele din frumuseţe. Însă, oricare ar fi problema, nu e neapărată nevoie să ieşi din casă doar cu ochelari de soare: încearcă să le remediezi rapid cu câteva trucuri care şi-au dovedit eficienţa.

Drenaj rapid

Există creme care au un dispozitiv metalic de aplicare ce serveşte şi la masajul limfatic, respectiv la drenarea limfei. E un tratament util atât pentru cearcăne, cât şi pentru pungi. Dacă nu ai o astfel de cremă, pune într-un tifon o lingură de seminţe de susan, leag-o cu o aţă şi ține acest săculeț pe pleoape timp de 15 minute. Greutatea seminţelor exercită o presiune delicată, cu efect drenant asupra acestei zone.

Odihneşte-te!

Când nu dormi, organismul produce în exces cortizol, un hormon care descompune celulele pielii. În schimb, dacă te odihneşti, organismul produce mai mult hormon de creştere, care ajută pielea să se refacă şi să rămână elastică, prin urmare să se rideze mai greu.

♥ Fumătorii au pielea cu 40% mai subţire şi mai uscată, dar cu un supliment de vitamina C poţi reduce efectul oxidant produs de fum.

Creme ca la carte

Aplică de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, o cremă specială de ochi. Aceste creme au o formulă hidratantă adaptată pielii mai subţiri din jurul ochilor. Coenzima Q10 este un ingredient cu o acţiune antirid puternică, peptidele stimulează producţia de colagen, iar acidul hialuronic hidratează intens pielea. Alege o cremă care să conţină cel puţin un astfel de ingredient. Pielea bine hidratată va deveni mai netedă.

Bea ceai verde

Îţi aduce multă energie, dar şi antioxidanţi valoroşi pentru sănătate. În plus, plicurile de ceai le poţi folosi şi pentru a scăpa de pungile de sub ochi. Bogat în taninuri, el atrage apa care stagnează în ţesuturi. Este o soluţie rapidă şi mereu la îndemână. Ține pe ochi două plicuri cu ceai verde umezite în apă caldă şi apoi răcite, timp de 10-15 minute.

Bazează-te pe lapte

Acidul lactic, glucoza şi calciul alcătuiesc un trio imbatabil în lupta cu pleoapele umflate. Înmoaie două discuri demachiante în lapte rece şi ține-le pe ochi zece minute. Efectul e sigur! Unde mai pui că pielea devine mai luminoasă şi mai fină.

Apă de albăstrele

Nu e o coincidenţă faptul că albăstrelele au fost numite florile ochilor. Apa de albăstrele este folosită în cosmetică pentru calmarea ochilor iritaţi, înroşiţi sau încercănaţi. Are, de asemenea, un efect astringent puternic, util când vrem să scăpăm de pungi sau riduri.

Tratament chirurgical pentru pungi

Unele persoane au mai multă grăsime sub pleoapa inferioară şi deseori în timpul somnului această grăsime se strânge în această zonă şi apar acele pungi groase. Aceste persoane pot apela la soluţia chirurgicală, respectiv îndepărtarea excesului de grăsime se sub pleoapă, cicatricea fiind invizibilă. Procedura se efectuează sub anestezie locală sau generală.

Alimentaţia e importantă!

Nutriţia corectă este importantă pentru sănătate. Organismul are nevoie de câteva vitamine pentru a-şi îndeplini cu succes funcţiile. Unele dintre ele menţin frumuseţea şi supleţea pielii. Consumând în fiecare zi multe alimente bogate în vitamina C, cum ar fi citricele, ardeiul gras, pătrunjelul, rodia, vei constata că zona ochilor devine din ce în ce mai fină şi luminoasă pe zi ce trece. Vitamina A este un remediu antiîmbătrânire şi antipigmentare. În lipsa unei creme de ochi, poţi aplica în jurul lor o soluţie de vitamina A uleioasă. Găseşti vitamina A şi în legumele portocalii, lapte şi unt.

Întinerire la minut cu mască de albuș

Dacă vrei să-ţi faci un lifting rapid în jurul ochilor, un albuş este ingredientul de care ai nevoie. Bate un albuş şi aplică-l în jurul ochilor şi lasă-l 15 minute, apoi îndepărtează-l cu apă rece. Imediat vei simţi pielea întinsă şi foarte fină.

Magia creionului alb

Pe lângă fardul corector sau anticearcăn, creionul de ochi alb aduce multă lumină şi strălucire ochilor, dar e prea puţin folosit de femei, din păcate. Încearcă și vei avea o surpriză plăcută! Aplică-l pe marginea umedă a pleoapei inferioare, insistând în colţul intern al ochiului. Pentru a atenua contrastul dintre alb şi restul machiajului, tapotează uşor cu buricul degetului.

Conturează pleoapa cu tuş

Acest contur puternic defineşte foarte bine forma ochiului, dar are şi efect de lifting (optic, desigur!). Pleoapa pare mai ridicată datorită codiţei ascendente. Conturează toată pleoapa superioară cu o linie subţire şi în colţul extern al ochiului trasează o linie mică în unghi de 45 de grade. Dacă nu ai îndemânare în aplicarea tuşului, alege varianta cariocă – are vârful rigid şi e uşor de controlat.

Citeste si:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.06/2018
Text: Luminiţa Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns