Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Solutii simple pentru o vara torida

Solutii simple pentru o vara torida

Formulele hrănitoare îţi protejează pielea şi părul, păstrându-ţi catifelarea din creştet până în vârful degetelor.

Căldura aduce nu doar o stare de bine, ci şi prejudicii asupra frumuseţii. Un pic de neglijenţă în ritualul de îngrijire zilnică, și aspectul nostru are de suferit serios! Folosind cele mai eficiente produse, te poţi bucura de vară în fiecare clipă și după pofta inimii. Să previi este mult mai uşor decât să tratezi, aşa că pregăteşte-ţi trusa pentru vară!

Alege un şampon hrănitor

Părul este supus zilnic agresiunii razelor solare. Există formule speciale ce protejează părul, însă îngrijirea de bază pleacă de la şampon. Unul prea degresant poate lipsi părul de orice apărare naturală, ba chiar va contribui la uscarea lui. Un şampon pentru uz frecvent, care degresează blând, este o variantă bună pentru vară, însă altul cu o formulă bogată în cheratină va proteja părul de degradare şi îi va păstra structura sănătoasă. Foarte bune sunt şi variantele bogate în uleiuri hrănitoare. Te poţi spăla oricât de des, dacă simţi nevoia, folosind acest gen de şampoane.

Aplică zilnic ulei pe păr

Uleiul hidratează în profunzime şi dă părului un aspect mătăsos, trebuie doar să aplici o cantitate foarte mică pentru a evita îngrăşarea lui. Pune 1-2 picături pe palme şi distribuie-l foarte bine, apoi trece palmele prin păr pe toată lungimea lui şi insistă asupra vârfurilor – e la fel ca o cură intensivă de hidratare.

Foloseşte creme cu SPF

Petele solare ce apar pe față nu sunt singurele prejudicii de care se cuvine să ferim tenul. Uscăciunea provocată de razele solare va aspri tenul şi îl va îmbătrâni înainte de vreme. Dacă vrei să-ţi păstrezi tinereţea tenului, atunci nu trebuie să renunţi la SPF în nici un chip. Există foarte multe creme de zi care au factor de protecţie solară încorporat, unele chiar în variantele BB sau CC. Un pic de culoare şi o protecţie pe măsură sunt tot ce-i trebuie tenului pentru a trece cu bine chiar şi peste cele mai toride zile. Alege produse cu SPF peste 15!

Răcoreşte-te cu apă termală

E bine să ţii la îndemână un spray cu apă termală. Prin transpiraţie, corpul, dar şi pielea pierd multe minerale. Doar un fâs şi o doză bună de minerale ajută pielea să se simtă calmată, răsfăţată şi mult mai tonică. Mineralele sunt un adevărat elixir pentru piele vara. Aplică apa pe faţă şi corp, iar după câteva secunde, tamponează uşor cu un şerveţel dacă stai în soare; altfel, picăturile de apă se vor transforma în adevărate lupe pentru ultraviolete, amplificându-le efectul.

Protejează-ţi buzele

Dermatologii ne sfătuiesc să aplicăm creme cu SPF inclusiv pe buze. Pielea lor este mult mai fină şi, prin urmare, cel mai uşor de vătămat în timpul expunerii la soare. Balsamul de buze devine un produs obligatoriu de ținut în poşetă. Când simţi buzele uscate, când sunt deja crăpate şi ustură sau doar pentru un plus de şarm, balsamul te poate ajuta. Dacă nu vrei să renunţi la ruj, atunci alege-le pe cele nutritive, cu uleiuri care să hrănească şi să hidrateze deopotrivă, sau variantele îmbogățite cu SPF.

Menţine catifelarea corpului

Duşurile frecvente, razele UV, căldura, transpiraţia abundentă, toate duc la o deshidratare rapidă a pielii. Senzaţiile de piele care „ţine“, usturime sau mâncărime pot fi reduse sau evitate prin masaje zilnice cu unturi sau uleiuri de corp. Uleiul de argan, untul de karité sau de migdale hidratează eficient pielea şi îi conferă o textură fină, catifelată. Se aplică imediat după duş, când porii sunt deschişi şi hidratarea se face în profunzime.

Relaxează-ți picioarele

Untul sau uleiul de corp se aplică şi pe picioare, inclusiv pe tălpi. Masajul se face îndelung, până ce grăsimea este absorbită complet de piele. Dar căldura tensionează picioarele şi crema hidratantă nu mai este suficientă pentru confortul lor. E bine să ai mereu la îndemână un gel răcoritor pe care să-l aplici pe gambe şi glezne ori de câte ori le simţi grele, umflate sau dureroase. Masează cu mişcări uşoare, fără să pui presiune. O baie de picioare cu sare este o altă variantă prin care să înlături tensiunea de la nivelul picioarelor, la fel măştile răcoritoare pentru picioare.

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.26/03.07.2014

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns