Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Sprancenele: greseli pe care sigur le faci

Sprancenele: greseli pe care sigur le faci

După cum am observant, sprâncenele naturale, mari şi îndrăzeneţe sunt din nou la modă. Iată ce nu trebuie să faci pentru a nu le strica forma:

Foloseşti ceară 

Se pare că această metodă nu este bună pentru pielea fetei. Înlăturarea părului de pe corp cu ceară este o metodă foarte bună, dar nu se potriveşte şi sprâncenelor. Pielea are de suferit şi ia foarte rapid un aspect bătrânicios.

Te pensezi săptămânal sau mai rar 

Dacă tu crezi că pensandu-te săptămânal te ajută să îţi păstrezi forma, te înşeli amarnic. Când aştepţi să îţi crească suficient de multe fire pentru a le pensa rişti să nu mai poţi păstra aceeaşi formă a sprâncenelor. Sunt atât de multe fire că nu mai vezi exact care era forma iniţială. În schimb, dacă, în fiecare zi după ce te speli pe faţă dimineaţa, pensezi cele 2-3 fire apărute peste noapte elimini total riscul de a greşi forma. Şi în felul ăsta durează mult mai puţin timpul alocat pensatului, şi în acelaşi timp ai tot timpul sprâncene impecabile.

Asortezi culoarea sprâncenelor cu cea a părului 

Singurele cărora li se permite acest lucru sunt persoanele cu părul negru. Dar dacă eşti brunetă dar ai tonuri mai deschise în păr ar trebui să asortezi sprâncenele cu acele tonuri deschise. Dacă îţi faci sprâncenele mai deschise decât culoarea părului vei reuşi să îţi scoţi în evidenţă ochii. Pentru blonde este valabil exact opusul. O nuanţă mai închisă a sprâncenelor va elimina efectul de “prea deschis” şi va pune accent pe ochi.

Îţi aranjezi sprâncenele înainte de a aplica baza de machiaj 

Este o mare greşeală să îţi aranjezi sprâncenele înainte de a aplica fondul de ten, rimelul sau fardul de obraz. Dacă nu ai toate acestea aplicate nu vei ştii cu exactitate câtde mult accent trebuie să pui pe sprâncene.

Foloseşti un singur produs pentru sprâncene

Mai ţii minte ce bucuroasă ai fost când ţi-ai cumpărat prima pensulă pentru sprâncene? Atunci imaginează-ţi acest sentiment de trei ori, pentru că ai nevoie de cel puţin trei produse – creion pentru structură, pudră pentru culoare şi gel pentru a ţine firele de păr acolo unde trebuie.

Începi din afară spre interior 

Logica spune că orice trebuie început cu începutul. Totuşi, machiajul are propria logică. Ceea ce trebuie să faci este să începi de la mijlocul sprâncenelor, exact acolo unde sunt mai pline, şi să mergi spre exterior. Abia dupa ce ai terminat cu exteriorul te vei îndrepta către baza sprâncenelor. Adaugă doar câteva linii fine de culoare, astfel încât această zonă să fie mai deschisă. Astfel sprâncenele vor avea un aspect mai natural.

Tu ce faci pentru a avea sprâncene spectaculoase?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns