Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Straluceste prin culoare

Straluceste prin culoare

Femeile iubesc schimbările. De ce n-ai întâmpina sărbătorile cu o schimbare care să te facă să arăţi superb?

Schimbările majore în viaţa noastră sunt greu de făcut, dar nu la fel stau lucrurile când ne gândim la o nouă culoare a părului. În câteva zeci de minute poţi avea aceeaşi culoare, dar mai strălucitoare, ori una surprinzătoare, seducătoare şi care să-ţi pună în valoare trăsăturile. Gurile rele spun că vopsitul poate afecta sănătatea părului, iar noi susţinem contrariul – desigur, dacă alegi produsul potrivit şi respecţi indicaţiile din prospect. E bine să alegi culoarea în funcţie de cea a pielii şi a ochilor, ca armonia să fie perfectă. În plus, vopsitul părului are şi câteva beneficii.

Citește și: Vopseste-te singura

Aduce o culoare intensă

Pigmenţii din vopsea intensifică nuanţa părului sau o schimbă complet, pentru că ei se depun în interiorul cuticulelor firului. Sigur, contează şi baza, nuanţa pe care o are părul tău sau dacă este un păr nevopsit (mult mai maleabil decât unul vopsit). Specialiştii ne asigură că putem decolora părul prin vopsire cu doar două tonuri, iar de închis putem să mergem uşor până la negrul cel mai intens.

Împiedică îngrăşarea rapidă

În procesul de colorare, sebumul este înlăturat de pe fir, scalpul – curăţat, iar părul nu se îngraşă la fel de repede, chiar dacă avem un păr gras.

Dă strălucire părului

Uleiurile sunt ingrediente importante într-o cremă colorantă, întrucât ajută cuticulele să se închidă după colorare şi să menţină mai mult culoarea în interior, dar şi fiindcă aduc un plus de strălucire şi o textură mătăsoasă. Tot uleiurile hrănesc părul, îl hidratează şi, astfel, acest proces nu mai este unul agresiv pentru el.

Citește și: Obtine culoarea de par perfecta la tine acasa

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.48/04.12.2014

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns