Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cea mai buna strategie impotriva punctelor negre

Cea mai buna strategie impotriva punctelor negre

Aceasta este cea mai bună strategie împotriva punctelor negre. Mai mulți medici dermatologi și cosmeticieni priceputi susțin că aceasta este cea mai bună cale prin de luptă împotriva punctelor negre.

În primul rând, trebuie să înțelegem ce sunt punctele negre. Punctele negre sunt un amestec oxidat de uleiuri produse de piele și celule moarte care ozidează la contactul cu aerul și devin negre. Puncetel negre nu înseamnă că nu-ți îngrijești fața ci că nu faci ceea ce trebuie pentru a-ți menține tenul curat și sănătos, fără puncte negre.

Gel de acid salicilic este una dintre cele mai bune soluții împotriva punctelor negre. Acidul salicilic are capacitatea de a dizolva aceste puncte negre. Foloșește un săpun cu acid salicilc, gel sau orice produs vrei, dar trebuie să știi că rezultatele eficiente apar după circa 10-14 zile de utilizare.

Creme cu retinoizii sunt un tratament foarte bun împotriva punctelor negre, mai ales pentru tenul fin și proaspăt al adolescenților și pentru toate tenurile fine și sensibile. Retinoizii sunt mai puțin agresivi decât acidul salicilic, iar rezultatele se văd după un tratament de 20-30 de zile, dar primele semne ale schimbării în bine apar mult mai repede.

Un exfoliant enzimatic este un bun tratament preventiv în lupta împotriva punctelor negre. Acest gen de exfoliant trebuie folosit de două-trei ori pe săptămână. Prin exfoliant enzimatic înțelegem măștile naturale cu papaya, cărbune, extract de ananas, argila. Toate aceste tipuri de măști trebuie folosite alternativ, după ce tenul a fost pregătit cu o baie de aburi.

Periile pentru curățarea tenului sunt și ele utile, dar nu trebuie niciodată exagerat pentru că este o metodă bună, dar solicitantă pentru piele. Tratamentul poate fi aplicat o dată, cel mult de două ori pe săptămână, dar la intervale egale de timp.

Hidratarea este unul din secretele de bază în lupta împotriva punctelor negre.

Pielea suferă frecvent din cauza lipsesi apei, iar o persoana care bea contant prea puțină apă va avea o piele predispusă la acnee și puncte negre. În plus multe din tratamentele eficiente împotriva punctelor negre sunt cu atăt mai utile cu cât pielea este mai bine hidratată.

O ultimă recomandare este aceea de a folosi în lupta împotriva punctelor negre creme hidratante non-comedogenic care nu blochează porii și care nu favorizază apariția punctelor negre. Dacă specificația ”non-comedogenic” nu apare pe crema ta de față, atunci tocmai crema poate să fie una din cauzele pentru care nu mai scapi de punctele negre.

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns