Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Strategie pentru un epilat perfect

Strategie pentru un epilat perfect

Că să ai picioare frumoase trebuie să ştii să te epilezi perfect, astfel încât să nu rămână în urmă răni, arsuri sau iritaţii. Aşa că iată care sunt greşelile pe care să nu le faci când te epilezi şi, implicit o strategie pentru epilat perfect.

Dacă foloseşti un apărat de ras evită zonele sensibile pentru că te poţi tăia, sunt posibile iritaţii sau este posibil să rămână fire de păr crescute sub piele. Hidratează bine zonele pe care urmează să foloseşti lamă de ras şi foloseşte mereu înainte de epilat un gel exfoliant care să înălture celulele moarte.

Nu folosi niciodată produse pentru epliat fără să le testezi înainte. Este obligatoriu să testezi benzile epilatoare şi cremele pentru a avea dovadă că nu-ţi produc reacţii alergice.

Dacă foloseşti ceară nu uită să verifici temperatură acesteia. Dacă uiţi asta te poţi arde, iar arsurile cu ceară fierbinte sunt foarte dureroase şi se vindecă extrem de greu. Nu hidrată pielea, dacă foloseşti ceară. Nu este de folos şi face epilatul mai greu. Dar este obligatoriu să hidratezi bine pielea după epilarea cu ceară. Înainte de epilatul cu ceară sau aparate electrice foloseşte un exfoliant. Firele de păr care au crescut sub piele vor fi „scoase” la suprafaţa.

Epilarea în fiecare zi, cu apartaul de ras nu este indicată pentru că fragilizeaza pielea şi duce la creşterea rezistenţei firului de păr. În plus fiecare zonă trebuie epilată diferit. Ceară şi soluţiile pentru pilat slăbesc firul de păr şi contribuie la rărirea lui. Există zone unde epilarea este bine să o laşi pe mână esteticienilor, care ştiu să găsească cea mai bună soluţie pentru a preveni iritaţiile şi lezarea pielii.

Evită să te expui la soare (sau solar), în primele 24 de ore după epilare. Pielea este sensibilă şi riscul iritaţiilor este mult mai mare. Evită să foloseşti un exfoliant după epilat, dar şi creme foarte grase care pot produce iritatţii, scrie Journal des femmes.

În rezumat, despre epilarea perfectă cea mai bună soluţie rămâne epilarea cu ceară sau cu aparte electrice care fac aproape acelaşi lucru. Epilarea cu preparate chimice este soluţia de avarie, nerecomandată, că urmare a compoziţiei de chimicale agresive pe care acestea le conţin. Lamă este o soluţie bună, pentru anumite zone, dar nu este recomandată folosirea pe termen lung pe picioare şi coapse pentru că lezează pielea.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns