Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tinerețe fără bisturiu

Tinerețe fără bisturiu

Ridurile nu sunt singurele semne care dau feței un aspect îmbătrânit, dar devin cele mai evidente. Din fericire, avem ac de cojocul lor: creme care, combinate cu tratamente aplicate corect și regulat, le țin la distanță multă vreme.

În ultima vreme, chirurgia estetică și mai ales tratamentele invazive au luat amploare, dar ele rămân inaccesibile multora dintre noi. Totuși, e posibil să întârzii apariția ridurilor, ba chiar să scapi de cele deja apărute dacă apelezi la ajutorul cremelor cu formule din ce în ce mai performante. Iar asta, fără traume, durere sau costuri importante. Secretul este să le alegi pe cele mai bune și să le aplici consecvent și corect. Cu un pic de ajutor, pielea își recapătă ori își menține aspectul suplu, fin și tonic.

Riduri pe frunte

Aceste șanțuri care-ți brăzdează fruntea sunt cauzate de pierderea elasticității pielii odată cu vârsta. Pot apărea și prematur, ca riduri de expresie, însă, oricare ar fi cauza, se pot corecta – și nu doar cu botox. Există creme neinvazive cu efect de botox care, aplicate zi de zi, relaxează musculatura și diminuează adâncimea ridurilor, ba chiar le șterg de pe chip dacă sunt superficiale.

Dacă folosești astfel de creme și le aplici printr-un masaj de câteva minute, fruntea ta va arăta ca la 30 de ani. Cu degetul arătător și mijlociul, pornind din mijlocul frunții, trage ușor pielea către tâmple de mai multe ori, asigurându-te că  pielea absoarbe toată crema sau serumul.

Riduri în jurul ochilor

Apar adesea din cauza greșelilor de îngrijire pe care le facem. Când nu ne protejăm ochii de soarele verii cu lentile cu UV sau nu purtăm ochelarii de vedere, deși ar trebui, strângerea repetată a ochilor duce apariția ridurilor. Fumul de țigară sau faptul că nu ne demachiem în fiecare seară contribuie și ele la ridarea prematură a acestei zone. Crema de ochi poate fi salvatoare, mai ales când are efect de filler (injectări cu acid hialuronic). Foarte importante sunt masajul, precum și măștile pentru ochi – pot fi chiar pliculețe de ceai umede și reci, aplicate pe ochi pentru 5-10 minute. Când întinzi crema, fă cu degetul mijlociu un masaj circular în jurul ochilor, din interior spre exterior.

Riduri în jurul buzelor

Cauza ar pute a fi pierderea elasticității, dar și îngrijirea precară a acestei zone. Pielea din jurul buzelor este mai delicată, însă noi o tratăm la fel precum restul feței. Pentru această zonă, este indicată crema de ochi. Aplică o cantitate mică și maseaz-o formând cercuri mici de jur împrejurul buzelor și un cerc mai mare în colțurile lor.

Riduri pe gât și conturul feței neregulat

Sunt alte semne de bătrânețe. Îți dai seama că o femeie e trecută de 50 de ani după conturul feței neregulat și ridurile de pe gât. Chiar dacă nu putem învinge procesul firesc de îmbătrânire și nici gravitația, un plus de tonus adus pielii corectează conturul feței și destinde ridurile.

Seara, este indicat să folosim creme cu retinol, pentru a exfolia delicat pielea și a reporni motoarele producției de elastină, precum și creme ori serumuri cu colagen, care să suplinească nevoile tenului. Masajul este extrem de important pentru a corecta aceste probleme: pe gât, mișcările se fac ascendent, de la baza lui spre maxilar, cu toată palma; iar când aplicăm crema pe față, masăm de la bărbie spre ureche pe conturul maxilarului, făcând astfel un mic masaj limfatic, care să asigure un contur mai ferm al feței.

Citește și:

Trucuri pentru un ten odihnit dimineata

Ochii ridaţi

Reparaţii la minut pentru păr și trup

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.44/05.11.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns