Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tinerete la orice varsta

Tinerete la orice varsta

La 20 de ani, pielea este netedă, luminoasă și fermă. Cu timpul însă, strălucirea tinereții pălește, semn că e nevoie de o îngrijire aparte.

30+

Liniile fine și ridurile încep timid să-și facă simțită prezența. Producția de colagen scade, iar pielea are nevoie de puțin ajutor pentru a-și menține suplețea. Pielea nu mai are o culoare uniformă, iar tenul se poate păta cu ușurință. De aceea, e bine să incluzi în îngrijirea zilnică produse cu factor de protecție.

Cele mai bune gesturi

Hidratarea este cheia menținerii tinereții. Hidratare la toate nivelurile: din interior și din exterior. Cei doi litri de apă sunt esențiali, ca și cremele cu acțiune hidratantă profundă, demachiantele hrănitoare, măștile din fructe. Cremele pentru conturul ochilor și cele de noapte sunt alte secrete ale păstrării frumuseții la această vârstă.

40+

Ridurile, chiar și cele fine, sunt deja instalate și greu le mai poți estompa. Conturul feței își pierde și el fermitatea, iar culoarea devine ternă.

Cele mai bune gesturi

Hidratarea rămâne în continuare prioritară, însă trebuie susținută de ingrediente care să dinamizeze producția de colagen și amionoacizi (prezenți în grăsimile vegetale). Masajul este și el un element important, ce trebuie introdus în ritualul zilnic de frumusețe. Fie că te demachiezi sau că aplici o cremă pe față, masajul dinamizează circulația, facilitând absorbția ingredientelor din cremă și stimulând procesele naturale ale pielii, și intensifică circulația limfatică, asigurând un efect lifting.

50+

Modificările hormonale duc la deshidratarea rapidă a pielii și la o îmbătrânire accentuată. Tenul devine tern, se ridează ușor și își pierde fermitatea.

Cele mai bune gesturi

Contracararea acestor efecte trebuie făcută rapid și în mod susținut. Celulele stem vegetale ajută la regenerarea celulelor pielii, ingredientele de stimulare a colagenului nu trebuie nici ele să lipsească din cremele zilnice, iar porția de hidratare e musai să crească. Ai nevoie de creme mai grase, care să suplinească deshidratarea accentuată și să dea suplețe pielii. Cremele de zi sunt nelipsite, însă cele de seară sunt neprețuite, așa că nu renunța cu ușurință la nici un tratament!

Articol preluat din ediția de aprilie 2014 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns