Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Toamna in parul tau

Toamna in parul tau

Subțire, uscat și devitalizat, părul își pierde forma, culoarea și suplețea. E semn că vara a lăsat câteva amintiri nu tocmai plăcute.

Ziua este mai scurtă, adie vântul rece și copacii dau cel mai mare spectacol de culoare. E clar, toamna poposește din nou în viața noastră. Vara, uscăciunea nu pune stăpânire doar pe natură, iar toamna nu cad numai frunzele, părul este și el afectat, întrucât schimbarea anotimpului aduce cu ea o serie de modificări la nivelul organismului. Devitalizarea părului, uscarea firului și pierderea culorii din pricina soarelui puternic de peste vară impun tratamente de urgență cu șampoane și măști hrănitoare și hidratante. Toamna, părul cade mai mult în mod firesc (unele fire mor și altele încep să crească), dar, când pierderea este masivă, nu mai e un lucru normal. Există câteva soluții simple și la îndemână care se folosesc chiar din momentul spălării părului. Întărind foliculul pilos și vitaminizând scalpul, vei reduce considerabil căderea părului.

Hidratare din plin pentru părul uscat

În ciuda îngrijirii din timpul verii, soarele puternic, clorul din piscine și spălările repetate au degradat fibra capilară. Soluția nu trebuie să fie una drastică (o tunsoare de exemplu) pentru a elimina o parte din părul deteriorat, ci un tratament cu ingrediente naturale, cu efect profund hidratant. Ceramidele sunt o componentă a lipidelor din piele și păr și acționează ca un lipici între celule, refăcând structura părului. Proteinele din plante, vitaminele și mineralele vin și ele să hidrateze și să hrănească firul de păr, redându-i zi după zi aspectul mătăsos. E bine să lași balsamul de păr să acționeze mai mult timp (vreo 10-15 minute).

Chinina stopează căderea părului

Multe femei se îngrijorează când observă că părul cade masiv. Primăvara și toamna, acest fenomen este normal, iar aprilie-mai și octombrie-noiembrie sunt lunile în care pierderea este mai mare. În mod normal, firul de păr are un ciclu de viață de 24-72 de luni. Când apare perioa-da de repaus, părul poate cădea mai ușor. Iar asta, din cauza îngrijirii agresive sau, dimpotrivă, precare. Alți factori sunt stresul și anumite afecțiuni.

Există multe tratamente împotriva căderii părului, iar mai toate ajută la creșterea fluxului sangvin la nivelul scalpului și al foliculilor, asigurând astfel substanțe nutritive esențiale pentru păr. Chinina stimulează microcirculația la nivelul scalpului și creșterea părului.

Menține culoarea!

Sub acțiunea căldurii soarelui, dar și a aparatelor de coafat și uscat, firul de păr își desface cuticulele și pierde mai ușor culoarea. Pentru a evita acest lucru, chiar după vopsire, folosirea produselor pentru netezirea cuticulelor este imperios necesară. Hidratarea intensivă este o altă cale de sigilare a cuticulelor. Odată ce ele sunt închise, culoarea e în siguranță, părul capătă luciu, devine mai drept și cu o formă ordonată.

60-100 de fire de păr cad zilnic în mod normal

Articol preluat din ediția de octombrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns