Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tonuri de albastru

Tonuri de albastru

Este una dintre culorile de top ale verii, fie că vorbim de haine, farduri, păr sau unghii. Frumuseţea capătă accente marine!

În acest sezon cald, machiajul abundă în diverse nuanţe pale, însă în top sunt câteva culori puternice: galben, verde şi albastru. Încă de pe vremea Cleopatrei, albastrul a fost culoarea-fanion pentru machiaj. Dacă negrul contura şi dădea formă ochilor, albastrul era pata de culoare care-i scotea în evidență, le dădea luminozitate şi o notă sofisticată. De-a lungul secolelor, această culoare a revenit în tendinţe de foarte multe ori. Galbenul solar şi verdele neo sunt adoptate fără probleme de tinerele nonconformiste, iar albastrul este o opţiune pentru orice femeie. În lumina reflectoarelor se află turcoazul, însă există libertatea alegerii oricărei nuanţe care să pună ochii în valoare.

Legi albastre

Regula de bază pentru alegerea nuanţei de albastru este să contrasteze cu cea a ochilor. Dacă ai ochii negri sau căprui, turcoazul sau nuanţele deschise sunt cele mai bune alegeri. Pentru ochii albaștri, fardul albastru a fost considerat mult timp pleonastic și, prin urmare, nerecomandat, însă, de ceva vreme make-up artiștii au devenit mai îngăduitori și au impus o singură regulă: nuanța să fie mult mai deschisă/închisă decât cea a irisului.

Seară cu sclipici

Albastrul neon și orice nuanță bogată în sclipici sunt farduri pe care le poți purta la petreceri, în club sau la ieșirile de seară. Tușele groase ce conturează ochii sau culoarea plină ce acoperă întreaga pleoapă mobilă sunt machiaje de seară fascinante și prețioase. Nici de fardurile care conțin pigmenți puternici și sidef nu trebuie să te ferești. Machiajul de seară poate să abunde atât în culoare, cât și în cantitate și sclipici, însă cu o singură condiție: ochii să fie puși în valoare, nu în umbră.

Uneori, o linie subțire de turcoaz care dublează conturul negru dă mult șarm unui machiaj destul de dramatic. Îți recomandăm creioanele strălucitoare și cu formule rezistente.

Zile azurii

Pentru machiajul de zi, alege un fard delicat, în nuanțe de bleu, pe care să-l aplici pe pleoapa mobilă sau doar ca un contur pentru cea superioară ori inferioară.

Fardul albastru poate fi doar un detaliu aplicat la coada ochiului sau ca tușă fină pe arcadă, bine estompată cu o pensulă sau chiar cu buricul degetului.

Fardurile aplicate cu pensula umedă își măresc intensitatea, dar și rezistența. În acest fel, țin locul creionului.

Dermatograful are avantajul că se aplică ușor, linia este precisă, iar formulele rezistente îți asigură un machiaj perfect pentru mult timp. Ultimul trend este conturul pleoapelor inferioare cu o linie puternică. Atât! Un machiaj simplu, rapid și extrem de șic.

Poți combina mai multe nuanțe de albastru, îmbinate între ele prin treceri subtile. Tonurile deschise se aplică în colțul intern al ochilor și pe pleoapa superioară, iar cele închise – pe contur, în colțul extern și în pliul pleoapei estompate spre arcadă.

Mascara albastră nu mai este doar un fard pentru adolescente sau machiajul de seară. Vara aceasta, îl poți folosi ca unic machiaj de zi cu zi.

Teoria culorilor

Albastrul se combină cel mai bine cu nuanțele neutre de alb, bej, auriu, maro sau gri. Îl poți asocia cu portocaliu, mov, galben sau verde.

Albastrul se potrivește oricărei culori de ochi, dar este perfect pentru cei căprui, pe care-i pune cel mai bine în valoare.

Dacă ai tenul deschis, albastru este culoare ideală pentru machiajul ochilor.

Alege rujuri în nuanțe naturale, care să lase locul de onoare albastrului, respectiv machiajului ochilor.

Dacă ai ales albastru pentru machiaj, evită hainele în aceeași cromatică! În schimb, poartă accesorii albastre: curea, geantă, ceas, bijuterii sau pantofi.

Unghii marine

Fără să aibă vreo legătură cu loviturile, unghiile albastre fac furori, iar paleta cromatică merge de la albastru-deschis, aproape lăptos, până la bleumarin. Şi nuanţele de albastru-verzui sunt variante jucăuşe pentru manichiură. Lucioase, mate, cu efect de gel sau împreună cu alte decoraţiuni ori lacuri graffiti, albastrul este culoarea verii pentru unghii. Galbenul şi verdele sunt alte opţiuni, la fel ca în cazul machiajului.

Tuşe şic

Părul poate împrumuta şi el din şarmul acestei culori estivale. Tuşe fine, şuviţe subţiri, în culori închise sau foarte deschise, albastrul devine un accent foarte şic. Nu se recomandă în combinaţie cu roşcatul întrucât contrastul nu este armonios. Nu trebuie să abuzezi, el este doar un detaliu delicat. Meşele albastre se realizează fie prin decolorare prealabilă şi apoi nuanţare, fie, mult mai simplu şi sănătos pentru păr, folosind un praf special, un fel de cretă colorată, un fard dedicat părului. Se aplică pe părul uscat şi rezistă o zi. Se curăţă prin pieptănare, curăţare cu un şerveţel şi spălare. Vrei să fii şic într-o zi? Două, trei şuviţe astfel colorate îţi vor da un aspect jucăuş.

Citește și:

Culorile și starea de spirit

12 combinatii de culori pentru primavara-vara

Oracolul culorilor

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.29/23.07.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns