Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Top 5 lucruri pe care nu le stiai despre pielea ta

Top 5 lucruri pe care nu le stiai despre pielea ta

Orice femeie ştie că trebuie să aibă grijă de pielea ei pentru a fi frumoasă. Însă, deşi mulţi ştim cum să luptăm împotriva ridurilor şi să prevenim diverse afecţiuni, există încă multe lucruri pe care nu toată lumea le cunoaşte despre cel mai mare organ al corpului uman.

Top 5 lucruri pe care nu le ştiai despre pielea ta

1. Aspectul şi textura pielii pot reprezenta indicii despre starea de sănătate a fiecăruia. Uneori, o schimbare a aspectului pielii poate însemna o modificare a stării de sănătate. De exemplu, hormonii care sunt produşi de glanda tiroidă sunt direct responsabili de grăsimile naturale care protejează pielea, părul sau pigmentul părului. Jackson explică faptul că la o persoană ce suferă de hipertiroidism (boală endocrină care se datorează secreţiei excesive a hormonilor tiroidieni şi care se manifestă prin creşterea glandei tiroide), stratul de epidermă se poate îngroşa şi pielea poate deveni prea moale. Pe de altă parte, o persoană cu hipotiroidism (afecţiune caracterizată prin reducerea secreţiei tiroide) poate prezenta o piele foarte uscată şi îngroşată în zona palmelor şi tălpilor.

2. Toţi oamenii au acelaşi pigment în piele. Melanina este un pigment organic prezent în pielea tuturor, indiferent de rasă, acesta fiind responsabil de coloratura normală a pielii, părului şi irisurilor. Diferenţele de culoare şi de tonuri la oameni din aceeaşi rasă sau din rase diferite sunt date de cantitatea de pigment prezentă în organism şi a modului în care este repartizată.

3. Vergeturile pot fi prevenite dar numai până la un punct. Sarcina, fluctuaţiile în greutate şi chiar şi creşterea în perioada adolescenţei pot provoca vergeturi. Acestea pot fi combătute în fazele preliminare, când colagenul şi elastina sunt afectate, iar vergeturile sunt roşii sau violet. Atunci este momentul pentru ca vergeturile să fie tratate cu cremele de specialitate.

4. Cantitatea de grăsime din piele dictează tipul de păr ce creşte în zona respectivă. Relaţia dintre păr şi piele este una strânsă. În zonele în care glandele seboreice sunt mari avem păr subţire, iar acolo unde glandele sunt mici, avem păr mai gros. Oamenii au pielea grasă în zona nasului, deoarece acolo glande seboreice sunt mai mari.

5. Petele cauzate de înaintarea în vârstă ar trebui să se numească "pete de la soare". Acele pete maro, care au tendinţa de a creşte odată cu vârsta, au mai mult de a face cu expunerea la razele solare decât cu vârsta. Petele respective sunt rezultatul expunerii la soare. Ele apar pentru că celule de pigmentare se acumulează în partea superioară a pielii.

Comments

comments

Lasă un răspuns